Bánh Mi – täytetyt patongit

Teriyaki tempehillä täytetyt patongit, jotka ovat myös täynnä herkullisia kasviksia ja tulisuutta tuoreilla chileillä ja chilimajoneesilla!





“Täynnä herkullisia kasviksia ja tulisuutta tuoreilla chileillä ja chilimajoneesilla!”




Resepti

Tekee 3 patonkia

3 pakastettua patonkia
1 korianteri ruukku
1 porkkana
1/2 kurkku
2 kevätsipulia
2 chiliä (mieto)
200 g teriyakimarinoitua tempeh:tä.
1 tl seesaminsiemeniä
100 g paahdettua sipulia
3 rkl majoneesia
1 rkl srirachaa
1 rkl sweet and sour -kastiketta

Ohje

Laita patongit uuniin ja paista, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Ota ne ulos ja anna niiden levätä. Paista sillä välin tempeh ja viipaloi kaikki kasvikset. Mieluiten pitkiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Kun olet pilkkonut kaikki kasvikset, laita ne kaikki lautaselle. Valmista kastike sekoittamalla kulhossa majoneesi, sriracha ja makeahappokastike.

Leikkaa patongit puoliksi ja jätä toinen reuna kiinni. Täytä patonkisi levittämällä ensin chilimajoneesia toiselle puolelle ja täytä sitten kaikilla kasviksilla. (Helpointa on tehdä järjestyksessä suurimmista/pitkimmistä kasvissuikaleista pienimpiin, eli esimerkiksi aloita kurkulla ja viimeistele korianterilla. Lisää sitten tempeh, seesaminsiemeniä ja lopuksi paahdettu sipuli.

Nauti täydellisistä patongeistasi, jotka sopivat erinomaisesti piknikille!

Vinkki: Ota leivinpaperia ja kääri Banh Mi -patongisi sillä, jotta se pysyy tuoreena!

Iloista ruoanlaittoa!

Nicole


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp