GROOVEA KEITTIÖÖN!

GROOVEA KEITTIÖÖN!

Aah, ihana tunnelmallinen syksy tuo jotain uutta myös keittiöihin sillä HEIROLilta ilmestyi 17.9.2020 täysin uusi kattila- ja paistinpannusarja. GROOVE –sarjan uudet paistoastiat tuovat uuttaa rytmiä ruoanlaittoon.
Uuden GROOVE-sarjan paistinpannut ovat kauniita ja käytännöllisiä. Pannun paistopinta on saatu uudella modernilla designilla jopa 25 % isommaksi. Laaja paistopinta ja korkeammat reunat tekevät pannuista monikäyttöisiä.

Pannut ja kattilat soveltuvat kaikkille liesille sekä uunii aina 180 °c asti. GROOVE-sarjan tuotteiden pinnoitteet ovat täysin myrkyttömiä ja PFAS-vapaita. Pinnoitteet ovat täysin keraamisia sekä titaanivahvistettuja. Valualumiinisen rungon ansiosta lämpö jakaantuu tasaisesti. Rakenne on 6 mm paksu ja pohjassa on teräksinen täysinduktiolevy. Sarjasta löydät 20 cm, 24 cm ja 28 cm paistinpannut sekä 3 l kattilan ja 1,5 l kasarin.

Muistatahan pinnoitetun paistinpannun käytössä seuraavat niksit:

  • Pinnoitetun pannun kanssa tulee käyttää maltillisia lämpötiloja. Erityisesti induktio lämmittää pannun liian nopeasti ja liian kuumaksi, ja tämä saattaa pilata pannun pinnoitteen.
  • Pinnoitetuun pannuun tulisi lisätä aina rasva tai öljy ja mielellään jo ennen pannun lämmittämistä.
  • Tiskikoneessa pesu kuluttaa pannun pintaa. Käsinpesulla saat puhdistettua pannun pinnan paremmin. Mikäli pannu on likainen kun sitä lämmitetään, palaa vanha lika kiinni ja valitettavasti pilaa pannun. Muistathan pestä pannusi myös ulkopuolelta.
  • Pinnoitetun pannun kanssa tulisi aina käyttää muovisia tai puisia työvälineitä. Teräksiset lastat, lusikat ja kauhat raapivat pannun pinnan pilalle.
  • Pannussa ei tulisi säilyttää ruokaa pitkään, sillä esimerkiksi voimakassuolaiset ja happamat ruoat rasittavat pidemmän päälle pannun pinnoitetta.
  • Jos säilytät pannuja päällekkäin kaapissa, muista laittaa väliin joko talouspaperin palan tai muun kankaan jotta pannut eivät naarmuta toisiaan.

Pinnoitetut pannut eivät ole ikuisia, mutta oikein hoidettuna saat niistä kyllä pitkäikäisen kumppanin keittiöön! Joskus uuteen pannuun saatta ensimmäisen käyttökerran jälkeen tulla pieniä naarmuja. Tämä on kuitenkin pinnoitetussa pannussa täysin normaalia eikä estä mitenkään pannun käyttöä.

Lisää GROOVEa ruoanlaittoon ja saat keittiöön uutta rytmiä! Tutustu Spotifyssä HEIROLin GROOVE –soittolistaan

Psst! Mikäli jäit meidän tavoin himoitsemaan videolla vilahtaneita salaattirullia niin tässä niihin helppo ja nopea ohje!

GROOVEA KEITTIÖÖN!

Salaattirullat

25 g riisinuudeleita
50 g pakastettuja herneitä
6 riisipaperiarkkia
1 iso porkkana raastettuna julienne-raudalla
2,5 dl punakaalia ohueksi leikattuna
1 avokado siivuiksi leikattuna
½ kurkku ohuena suikaleina juustohöylällä leikattuna
½ punainen paprika ohuina siivuina

Kastike:
40 ml maapähkinävoita
40 ml hoisin- kastiketta
1/2 limen mehua
2 rkl vettä

Koristeluun:
seesaminsiemeniä
maapähkinärouhetta
limen lohkoja
korianteria

Laita riisinuudelit ja herneet kahteen erilliseen kulhoon. Kaada kiehuvaa vettä päälle ja anna pehmentyä n. 2-4 minuuttia. Kaada vedet pois. Paista porkkana-, kaali- ja paprikasuikaleita hetki pannulla. Kasta riisipaperia veteen muutaman sekunnin ajan. Nosta riisipaperi tason päälle ja laita mieleisesi täytteet. Taita riisipaperin reunat sisään ja rullaa pötköksi. Leikkaa terävällä veitsellä puoliksi.

Sekoita kastikeaineet keskenään, lisää vettä pikkuhiljaa ja tarkista koostumus. Lisää vettä tarvittaessa. Dippaa salaattirullat kastikkeeseen ja nauti!

Vinkki: Täytteeseen sopii myös paistettu tofu, mangon viipaleet, salaatti. Vain mielikuvitus on rajana!


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp