VIIKUNAKAKKU RIPAUKSELLA APPELSIINIA

VIIKUNAKAKKU RIPAUKSELLA APPELSIINIA

Viikunan eri sävyt antavat minulle inspiraatiota ja voimaa, samalla tavalla kuin katsoisin kaunista maalausta tai syksyistä maisemaa…

VIIKUNAKAKKU RIPAUKSELLA APPELSIINIA

VIIKUNAKAKKU

Tämä on hyvä perusohje, muuttamalla viikunat ja pistaasit, saat täysin erilaisen kakun!

200 g voita
180 g sokeria
3 kananmunaa
80 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
130 g manteleita jauhettuna
yhden appelsiinin kuori ja mehu
yhden vaniljatangon siemenet
3 rkl maitoa
8-10 kypsää viikunaa
80 g suolaamattomia pistaaseja
koristeluun tomusokeria

Kuumenna uuni 175°C
Voitele ja korppujauhota 24 cm irtopohjavuoka
Vaahdota voi ja sokeri ilmavaksi
Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen samalla. Lisää lusikallinen jauhoja ettei taikina juoksetu. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan hitaasti sekoittaen.
Lisää appelsiinin kuori ja mehu, vaniljasiemenet ja maitoa, kunnes taikina on sopivan löysä.
Laita vuokaan ja tasoita pinta
Lisää puoliksi leikatut viikunat ja pistaasi pähkinöitä.

Paista 40 min. uunin alaosassa kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Kokeile tikulla, jos se on kuiva, kakku on valmis!
Anna jäähtyä ja laita päälle tomusokeria.

Halutessasi voit tarjoilla viikunakakun appelsiinin kuorella maustetun crème fraîchen kanssa.

Abbracci,
Cristina


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp