Pääsiäispupuja, pajunkissoja ja ihanan kirpeä pääsiäiskakku

Pääsiäisenä voi syödä vähän hienommin, lammasta, valkosipulirosmariiniperunoita ja lasissa kuohuvaa.

Jos jälkiruoissa kaipaat vaihtelua, tämä pääsiäiskakku vie kielen menneessään!
Passionhedelmän ihanan kirpeän ja happaman maku on pääsiäispöydän täydellinen lopetus.

Oletko jo nähnyt vilauksen pääsiäispupusta? 🐇

Pääsiäiskakku

kuudelle

3 luomu kananmunaa
3 dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan mehu
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
250 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
lemon curd -tahnaa (340 g) vähän yli puolet purkista. Kokeile sitruunatahnaa paahtoleivän tai pannukakun päälle, ihana makuelämys!
7 kpl passionhedelmän mehua laimennettuna 2-3 rkl vedellä
1 pussillinen Pandan suklaatoffee-rakeita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi 16 cm:n kakkuvuokaa. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeria valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe ja lisää munavaahdon joukkoon yhdessä sulatetun voin ja sitruunamehun kanssa. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paistaa uunin alimmassa tasossa n. 45minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

Täytettä varten vaahdota kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja vaniljasokeri vaahdon joukkoon, sekoita kunnes massa on tasaista.

Leikkaa passionhedelmät terävällä veitsellä kahtia. Laita hyytelömäinen hedelmäliha siemenineen siivilään ja sekoita lusikalla, kunnes saat kaiken mehun talteen ja vain mustat siemenet jäävät siivilään.

Halkaise kakkupohjat kahtia. Aseta ensimmäinen puolikas kakkuvadille ja kostuta hieman laimennetulla passionhedelmän mehulla. Levitä lemon curd -tahnaa ja n. 2-3 rkl kermatäytettä kakkupohjalle. Kokoa kaikki kerrokset samalla tavalla. Levitä kermatäytettä myös kakun pinnalle, lisää keskelle lemon curdia ja koristele kakku pääsiäisteeman sopivilla suklaamunilla.

RESEPTIN TUOTTEET:

Palettilasta // Pallovatkain // Silikoni nuolija // Pullasuti // Kuorimaveitsi // Mittalusikat // Minikattila // Irtopohjavuoka 16 cm // Sitruspuristin // Mittakuppi 5 dl // Santokuveitsi 13 cm // Leikkuulauta uralla // Jauhosihti // Vatkauskulho 4,8 L // Tarjoiluvati 23 cm // Lautanen 17 cm // Leivoshaarukka

Pääsiäisaterian jälkeen on ihana mennä yhdessä kävelylle. Sen jälkeen suklaamunien etsintä saa alkaa!


Kirjoittaja Cristina Moborg on italialais-suomalainen foodisti, HEIROLin toinen yrittäjä, sekä neljän aikuisen lapsen äiti. Ruoanlaitto on Cristinalle intohimo ja tapa osoittaa pohjatonta rakkautta läheisille. Taiteellisen Cristinan luovuus näkyy myös ruoanlaitossa – lopputulos on kaunis vaikka matka on välillä hieman sotkuinen. Seuraa Cristinan keittiömatkaa Instagramissa.

Lue lisää HEIROLin tarinasta täällä.



Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp