Tulinen kurpitsakeitto, siemennäkkäri ja hummus

Kurpitsan maku on mieto, mutta paahtamalla aineet uunissa syntyy aivan erilainen makuelämys! Jopa meidän nuoriso syö tätä mielellään ja jopa kehuvat!

TULINEN KURPITSAKEITTO

800 gr myskikurpitsaa
2 kpl isoa sipulia
1 kokonainen valkosipuli leikattuna puoliksi
1 punainen chili
2 rkl kuivattua timjamia
suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja leikkaa kurpitsa 3-4 cm paloiksi. Halkaise sipulit, lisää valkosipuli ja chili. Lisää öljyä, suolaa, pippuria ja erilaisia kuivattuja yrttejä. Paahda uunissa 40 min, kunnes kurpitsa on pehmeä.

1 l vettä
1 rkl luomu kasvisliemijauhetta
1 rkl kurkumaa
pippuria
1 limen mehu

Päälle:
seesaminsiemeniä
lehtipersiljaa

Poista kasviksista kuoret ja ota chilistä siemenet pois.
Lisää kasvikset, 1 l vettä ja kasvisliemijauhe kattilaan. Keitä 10-15 min.
Soseuta sähkövatkaimella, lisää kurkumaa, pippuria, limen mehu ja ranskankerma.
Annostele kulhoihin ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja vähän persiljaa koristeeksi.

Pidän aina kaapissa itse tehtyä siemennäkkäriä ja välillä teen myös hummusta. Super helppoa, ainekset vaan sekoitetaan yhteen ja ne säilyy jääkaapissa jopa viikon.

SIEMENNÄKKÄRI

Tarvitset:
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl chiansiemeniä
1 rkl kuivattuja yrttejä
halutessasi voit lisätä yhden valkosipulin murskattuna

Lämmitä uuni 145°C
Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa, kaada 2 dl kiehuvaa vettä, 1/2 dl öljyä ja 1 tl suolaa.
Sekoita hyvin ja anna seistä 10 minuuttia.
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle, tasoita pinta toisen paperin avulla, voit käyttää kaulinta, jolloin pinnasta tulee tarpeeksi tasainen ja ohut.
Ripottele siemennäkkärin pinnalle vähän sormisuolaa, paista uunissa 50 min. Ota uunista pois, käännä näkkärin pinta ylösalaisin, poista leivinpaperi. Jo tässä vaiheessa voit halkaista näkkärin eri kokoisiksi paloiksi, jolloin pinnasta tulee rapea.
Paista vielä 20 minuuttia.

HUMMUS

Ihan mahtava vaihtoehto tavalliselle voille tai tuorejuustolle. Ja pointsit kotiin, jos kylään tulee ystävä, joka ei välitä eläinperäisistä vaihtoehdoista!

Laita tehosekoittimeen:

1 purkki kikherneitä (400 g)
1-2 valkosipulinkynsi
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
2-3 tl tahinia (sesaminsiemenistä tehty tahna jota voit käyttää myös keitoissa)
1 rkl vettä
1/2 tl paprikajauhetta
suolaa

Huuhtele purkkikikherneet kylmällä vedellä, valuta hyvin.
Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää pienen määrä vettä. Maista ja mausta tarpeen mukaan.
Kaada seos kauniseen kulhoon ja koristele tuoreyrteillä.

Abbracci,
Cristina


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp