Syysaamujen pelastus

Todella lämmin kesä on todellakin muuttunut viileäksi syksyksi. Vaikka aurinko päivisin vielä hellii, on aamut jo aika viileitä. Näiden aamujen ihastus (ja pelastus) on lämpimät aamupuurot!

Tänään aamulla lämpömittari näytti vain 5 astetta, joten päätin aamukahvilla ilahduttaa työkavereita lämpimällä puurolla. Osasyy puuron valmistukseen oli myös jääkaapissa nauttimista odottava omenahillo, jonka Pirkko, työkaverimme Jokken vaimo, oli meille valmistanut. Tämä hillo on aivan taivaallisen hyvää ja voisin syödä sitä joka aamu koko syksyn ajan! Siinä maistuu ihanasti syksyisen kotoisa kardemumma ja sitruuna tuo täydellisesti hapokkuutta makeuden rinnalle.

Perinteinen kaurapuuro on helposti muokattavissa vaihtamalla veden tai perusmaidon kasvismaidoksi ja lisäämällä joukkoon siemeniä. Veteen valmistettu perinteinen kaurapuuro ei pidä niin pitkään kylläisenä kuin pähkinöillä ja siemenillä tuunattu versio. Mantelimaito tuo taas ihanasti makeutta puuroon.

Omenahillo

500 g omppuja
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
2 dl vettä
1/2 sirtuunan mehu
200 g hillosokeria
1 tl kardemummaa

Kuori ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi. Sekoita omenat, siirappi, vesi ja sitruunanmehu kattilassa ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää hillosokeri sekä kardemumma ja anna keittyä noin 3-6 minuuttia. Kaada hillo lämpimiin ja hyvin puhdistettuihin lasipurkkeihin. Säilytä hilloa kylmässä.
Hillo on täydellistä puuron, lettujen tai luonnonjogurtin kanssa!

Mantelimaito-kaurapuuro

1 l mantelimaitoa
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemeniä
1 rkl chiasiemeniä
0,5 tl kardemummaa
ripaus suolaa

Kaada maito pinnoitettuun kattilaan ja lisää joukkoon muut ainekset. Kiehauta puuro ja anna sitten hautua miedolla lämmöllä noin 15 min. Nauti herkullisen omppuhillon sekä hyvän seuran kera. <3

Ihania syysaamuja!


Turkulaisen kirjoittajan Alessia Moborgin suonissa virtaa neljäsosa italialaista ja neljäsosa ruotsalaista verta. Tämä maailmankansalainen on vieraillut lähes kaikissa maailman maanosissa, ja tuokin matkoiltaan inspiraatiota omaan kokkailuun. Alessialla on silmää kauneudelle ja se näkyy myös hänen leipomuksissaan. Seuraa Alessian kauniita hetkiä Instagramissa.


Turkulaisen kirjoittajan Alessia Moborgin suonissa virtaa neljäsosa italialaista ja neljäsosa ruotsalaista verta. Tämä maailmankansalainen on vieraillut lähes kaikissa maailman maanosissa, ja tuokin matkoiltaan inspiraatiota omaan kokkailuun. Alessialla on silmää kauneudelle ja se näkyy myös hänen leipomuksissaan. Seuraa Alessian kauniita hetkiä Instagramissa.



Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp