Herkulliset kylmäsavulohileivät

Nämä herkulliset leivät on todella helppo ja nopea valmistaa. Tämä resepti on kuin hyvä ystävä, joka ei koskaan jätä sinua pulaan. Yhdistelmä toimii joka kerta ja ohje on helppo suhteuttaa vieraiden määrään sopivaksi.

Kylmäsavulohileivät

½  tl piparjuuritahnaa
½  dl ranskankermaa
Hyppysellinen merisuolaa
Hyppysellinen mustapippuria myllystä
Puristettua sitruunamehua
1 ciabatta
Extra virgin oliiviöljyä
200 g kylmäsavulohta
½  rasiallinen krassia

Sekoita piparjuuritahna ranskankerman kanssa. Sirottele joukkoon hyppysellinen sekä merisuolaa, että mustapippuria, sekä purista sekaan raikasta sitruunamehua. Sekoita hyvin ja maista, että siitä löytyy tarpeeksi potkua.

Leikkaa ciabatta tai muu vaalea leipä 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paahda tai paista pannulla rapsakoiksi ja kaada pinnalle kevyesti oliiviöljyä. Laita viipaleiden päälle reilusti piparjuuri-ranskankermaa, kylmäsavulohta ja ripottele päälle revityt krassit. Viimeistele vielä pirskottamalla kevyesti oliiviöljyä ja puristamalla pinnalle pieni määrä sitruunamehua…DELIZIOSO!

Asettele valmiit leivät tarjolle kauniille tarjoiluvadille. Mielestäni vihreä väri sopii täydellisesti yhteen lohen upean oranssin värin kanssa.

Psst! Voit halutessasi korvata vaalean leivän esimerkiksi saaristolaislimpulla.

Herkulliset lohileivät sopivat täydellisesti loppuvuoden juhlapöytiin. Ne ovat yksinkertaisesti niin hyviä että voisin tarjota niitä pikkujouluissa, jouluaattona sekä uuden vuoden juhlissa enkä silti kyllästyisi niihin!


Kirjoittaja Cristina Moborg on italialais-suomalainen foodisti, HEIROLin toinen yrittäjä, sekä neljän aikuisen lapsen äiti. Ruoanlaitto on Cristinalle intohimo ja tapa osoittaa pohjatonta rakkautta läheisille. Taiteellisen Cristinan luovuus näkyy myös ruoanlaitossa – lopputulos on kaunis vaikka matka on välillä hieman sotkuinen. Seuraa Cristinan keittiömatkaa Instagramissa.

Lue lisää HEIROLin tarinasta täällä.


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp