Uunijuurekset

Syksyn ensimmäiset päivät…

Syksy on uunijuuresten, patojen, kynttilöiden sekä isojen neuleiden aikaa. Aika, jota parhaiten kuvastaa tanskalaisten sana “hygge”.

Tämä erittäin helppo resepti antaa ihanan maun syksyn parhaimpiin juureksiin. Teimme tätä viikonloppuna, täydellinen aloitus syksylle.

Uunijuurekset

Punajuurta
Porkkanaa
Sipulia
Valkosipulia

Päälle:
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa tai tavallista etikkaa
1 rkl hunajaa
2 tl Dijon sinappia
suolaa & pippuria
Timjamia & rosmariinia
feta-/sinihome-/vuohenjuustoa
pinjansiemeniä/saksanpähkinöitä

Näin valmistat maukkaat uunijuurekset
Laita uuni kuumenemaan 225C
Kuori punajuuret ja leikkaa ne neljään osaan. Pese porkkanat. Halkaise sipuli ja valkosipuli.
Sekoita keskenään oliiviöljy, riisiviinietikka, hunaja, Dijon sinappi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Valuta öljyseos kasvisten päälle ja lisää timjamin sekä rosmariinin oksia.
Paista uunissa 50-60 minuuttia.

Kun juurekset ovat valmiit murenna päälle feta juustoa. Sinihome- tai vuohenjuusto sopii myös hyvin.
Paahda pinjansiemeniä pannulla ja/tai murenna saksanpähkinöitä valmiiden juuresten päälle.

Abbracci,
Cristina


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp