Terveellisiä ja herkullisia bataatti-kanelipullia

Leipomisesta tuli juuri paljon helpompaa! Vähemmän ainesosia ja yhtä paljon makua! Kokeile vegaanisia bataattikanelipullia seuraavan kerran, kun kaipaat jotain makeaa.

Tässä reseptissä käytimme uutta paistokasariamme uudesta Royal Pearl -mallistostamme. Sen myrkytön tarttumaton pinta tekee siitä täydellisen pannun tämän jälkiruoan paistamiseen uunissa. Se sopii myös täydellisesti tarjoiluun suoraan pöytään kauniin muotoilunsa ansiosta. Tutustu koko sarjaan!

Resepti

3 keskikokoista bataattia
2 rkl vaahterasiirappia
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasooda
ruskeaa sokeria
4 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
5 dl tomusokeria
1 rkl kauramaitoa
1 rkl vaniljasokeria

Ohje

Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin, ja laita ne uuniin noin 30-40 minuutiksi (tai kunnes ne ovat pehmeitä).
Sekoita kulhossa bataattimuussi vaahterasiirapin kanssa, kunnes se on yhdistetty. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot leivinjauheen ja ruokasoodan kanssa. Lisää jauhot bataattiseokseen vähän kerrallaan ja sekoita hyvin, kunnes muodostuu taikina. Voit vaivata taikinan käsilläsi kiinteäksi palloksi varmistaen, että bataatti ja jauhot ovat sekoittuneet. Kun taikina on muodostunut kiinteäksi palloksi, peitä se keittiöpyyhkeellä ja anna sen levätä puolen tunnin ajan.

Kauli taikina leivonta-alustalla suorakulmioksi, noin 25×40 cm. Sivele taikina hieman öljyllä ja ripottele päälle kanelia, kardemummaa ja ruskeaa sokeria. Rullaa taikina yhdeksi pitkäksi rullaksi ja ala sitten leikkaamaan siitä noin 3 cm leveitä paloja.

Aseta pullat voideltuun vuokaan tai pannuun. Paista 25-30 minuuttia 200 asteessa. Sekoita tomusokeri, kauramaito ja vaniljasokeri keskenään vegaanikuorrutetta varten. Kun olet ottanut pullat uunista, anna jäähtyä pari minuuttia ja valuta kaurakuorrutus päälle.


Iloisia leivontahetkiä!

Nicole


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp