Herkullinen juustolautanen & lämmin Camembert-juusto

Juustolautasen rakentaminen on helppoa ja nopeaa. Lopputulos on näyttävä ja herkullinen tarjoiltava vaikka joulunajan yllätysvieraille.

Tähän juustoiseen unelmaan voit valita haluamiasi juustoja. Annan seuraavaksi kuitenkin oman tarjoiluehdotukseni…Maultaan ihanan pehmeä Camembert, pyöreä, pehmeä ja voimakas sinihomejuusto, kermaisen pehmeä, mutta voimakas valkohomejuusto, eri kypsennysajoista riippuen miedon pehmeä sekä terävän voimakas Manchego sekä vahva, mausteinen ja intensiivinen parmesaani ovat erinomaisia valintoja. On hyvä muistaa, että maut juustoissa vaihtelevat niiden kypsennysajoista riippuen.

Juustolautanen

Lämmin Camembert (resepti alla)
Manchego- juustoa
Cheddarjuustoa
Sinihomejuustoa
Parmesaania
Pecorinoa

Oliiveja
Viinirypäleitä
Päärynä ohueksi siivutettuna
Päärynähilloa
Viikunoita
Tryffelisalamia

Asettele juustot houkuttelevasti tarjolle esimerkiksi oliivipuusta valmistetulle pyörivälle tarjoilualustalle. Tarjoile juustot viinirypäleiden, oliivien, pähkinöiden ja erilaisten herkullisten salamien kera. Käytä tuoreita yrttejä tuomaan väriä juustotarjottimelle.

Tämä herkku vie kielen mennessään ja on mainio vaihtoehto, niin joulun menussa kuin illanistujaisissa hyvien ystävien kanssa. Camembert on maultaan voimakas ja sopii siksi erinomaisesti yhteen esim. juuri hunajan kanssa, kuten ohjeessani. Rosmariinin, chilihiutaleet ja mustapippurin valitsin antamaan makuelämykseen hieman potkua. Juusto sulaa uunissa ihanan valuvaksi ja maut sekoittuvat keskenään dipatessani rapean maalaisleipäpalan siihen.

Lämmin Camembert-juusto hunajalla

Lämmitä uuni 180 °C. Laita pieneen valurautapannuun (blinipannu) leivinpaperia ja nosta Camembert- juusto siihen.

Tee veitsellä syviä viiltoja juustoon, laita reilusti hunajaa ja koristele rosmariinin oksilla. Ripottele chilihiutaleita, merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Kuumenna noin 15 minuuttia.

Tarjoa heti rapean maalaisleivän kanssa.

Herkuttelu voi alkaa…Hyvää viiniä unohtamatta 🍷


Kirjoittaja Cristina Moborg on italialais-suomalainen foodisti, HEIROLin toinen yrittäjä, sekä neljän aikuisen lapsen äiti. Ruoanlaitto on Cristinalle intohimo ja tapa osoittaa pohjatonta rakkautta läheisille. Taiteellisen Cristinan luovuus näkyy myös ruoanlaitossa – lopputulos on kaunis vaikka matka on välillä hieman sotkuinen. Seuraa Cristinan keittiömatkaa Instagramissa.

Lue lisää HEIROLin tarinasta täällä.


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp