Vegenutella

Kun lapset olivat pieniä, Nutella oli viikonlopun hitaiden aamupalojen herkku. Nutella on lähtöisin Italiasta, joten tämä herkku on tuttu myös omasta lapsuudestani. Nutellan suosio kasvoi 1960-luvulla jolloin sitä alettiin viemään myös muihin maihin. Vuonna 2007 tämä suklaaherkku sai oman juhlapäivän, jota juhlitaan ympäri maailmaa 5.2.

Harmillisesti Nutella-purkin muoto on sellainen, että purkin pohjalle jää aina hieman herkkua jäljelle. Onneksi meidän nokkelat pojat keksivät keittiövälineistämme työvälineen joka on kuin tehty pienten purkkien (sinappi-, majoneesi-, hillo-, lastenruokapurkit jne) tyhjentämiseen – Steelyn pieni nuolija.

Itse olen tehnyt omaan ruokavaliooni sopivaa Nutellaa, sillä kaupasta saatava Nutella ei ole ihan sitä terveellisintä herkkua. Tätä herkkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vähän useammin 😉 Ja pienenä vinkkinä lähestyvän laskiaisen kunniaksi, Nutella on hyvä vaihtoehto mantelimassan tai hillon tilalle laskiaispullan sisälle! Entä oletko jo kokeillut Nutella Pizzaa?

VEGENUTELLA

Tarvitset:
225 g hasselpähkinöitä 
80 ml makeuttamatonta soijamaitoa tai muuta makeuttamatonta kasvimaitoa 
1 rkl kookosöljyä 
4 rkl vaahterasiirappia 
6 pehmeää kivetöntä taatelia  
35 g raakakaakaojauhetta 
1 tl aitoa vaniljauutetta 
1/4 tl suolaa 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä hasselpähkinät uunipellille leivinpaperin päälle. Mikäli käytössäsi on HEIROLin uunipelti, et tarvitse leivinpaperia. Paahda pähkinöitä uunissa noin 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti kullanvärisiä. Sekoita niitä kertaalleen puolessa välissä paahtamista. Ota uunista ja anna jäähtyä. 

Ota pähkinöitä kourallinen ja hiero niitä tiukasti kämmenten välissä, jotta kuori irtoaa. Kuori kaikki pähkinät. Vaihtoehtoisesti voit hieroa pähkinöitä myös puhtaan keittiöpyyhkeen välissä.  
Laita kuoritut hasselpähkinät tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen noin 5 minuutiksi. Kaavi välillä tahna kulhon sivuista, jotta seos sekoittuu tasaisesti. Lisää joukkoon loput ainesosta ja anna tehosekoittimen käydä vielä noin 3–5 minuuttia kunnes seos on tasainen. 

Säilytä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa. Itse tehty Nutella säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. 

Psst. Jos taatelit ovat kovia, liota niitä ensin lämpöisessä vedessä 10 minuuttia ja valuta.

Herkullista NUTELLAPÄIVÄÄ!

Abbracci,

Kirjoittaja Cristina Moborg on italialais-suomalainen foodisti, HEIROLin toinen yrittäjä, neljän aikuisen lapsen äiti. Ruoanlaitto on Cristinalle intohimo ja tapa osoittaa pohjatonta rakkautta läheisille. Taiteellisen Cristinan luovuus näkyy myös ruoanlaitossa, lopputulos on kaunis vaikka matka on välillä hieman sotkuinen. Seuraa Cristinan keittiömatkaa Instagramissa.
Lue lisää HEIROLin tarinasta >>


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp