Tämän vuoden pääsiäispöydän kattaus on täynnä kukkia!
Tänä vuonna pääsiäispöydän kattamiseen tarvitset vain kimpun lempikukkiasi, paljon erikokoisia maljakoita ja kauniita astioita. Kevät on täällä Inspiroiduimme käyttämään keraamisia lautasia ja kulhoja sekä luomaan pöytäasetelman käyttäen pelkästä...
Sitruunainen kamomilla pääsiäiscocktail
Tähän pääsiäiscocktailiin valitsimme kirkkaiden sitrushedelmien ja hentojen kukkaisten sävyjen yhdistelmän. Kananmunan valkuainen, jogurtti ja sitruuna-curd luovat pehmeän ja samettisen koostumuksen, jota täydentää ginin katajanmarjan vivahde. Resepti Cocktail 1 ...
Burrata-veriappelsiinisalaatti
Hiiltynyt veriappelsiini, kermainen burrata ja pistaasipähkinät muodostavat nopean ja yksinkertaisen salaatin, joka tekee varmasti vaikutuksen. Upeat värit ja tekstuurit törmäävät toisiinsa luoden tämän hauskan, maukkaan ja dynaamisen salaatin, jossa on yllättäv�...
Karitsa roomalaiseen tapaan
Ihanin hetki lapsuuteni pääsiäisissä oli, kun kaupat täyttyivät toinen toistaan upeimmista suklaamunista, joissa koristelut muistuttivat suuren luokan suunnittelutaidoista ja vain mielikuvitus näissä upeuksissa oli rajana. Koulun jälkeen kävimme ystävieni kanssa ...
Pääsiäispupuja, pajunkissoja ja ihanan kirpeä pääsiäiskakku
Pääsiäisenä voi syödä vähän hienommin, lammasta, valkosipulirosmariiniperunoita ja lasissa kuohuvaa. Jos jälkiruoissa kaipaat vaihtelua, tämä pääsiäiskakku vie kielen menneessään! Passionhedelmän ihanan kirpeän ja happaman maku on pääsiäispöydän täyd...
Pääsiäisen näyttävä kattaus
Vanha sananlasku, kattaus on puoli ruokaa, on kyllä hyvin paikkaansa pitävä sanonta! Eikä pelkästään puoli ruokaa, vaan oikeanlaiset astiat ja aterimet saavat ehdottomasti ruoan myös maistumaan paremmalta! Juhlapyhinä on ihana panostaa kattaukseen. Pääsiäisenä ...
Kermainen valkosipulikatkarapukastike
Tämä kermainen valkosipulikatkarapukastike ndujan ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa luo unohtumattoman ravintola-laatuisen aterian suoraan kotiin! Resepti 1 rkl oliiviöljyä1 sipuli3 valkosipulia1 paprika2 rkl ilmakuivattuja tomaatteja2 rkl tomaattisose1 rkl nd...
Miten säilyttää yrttejä pitkään? Tee yrttikuutioita!
Kamppailetko yrttien käytön kanssa? Jos näin on, olet varmasti tuttu tilanteesta, jossa kaksi päivää vanhat yrttisi ovat kuihtuneet, eikä niitä voi käyttää reseptiin, jota olit suunnitellut. Tämä on erityisen yleistä näinä kylminä talvipäivinä… Tuoreide...
Ruskistettu sitruunavoi ja lehtikaali orzo
Sitruunan kirkas maku täydentyy täyteläisen ruskistetun voin ja rapeiden valkosipulileivänmurujen kanssa. Voit halutessasi säästää hieman sitruunalla ruskistettua voita ja valkosipulimuruja sekoitettavaksi tuleviin resepteihin, kuten salaatteihin tai pataruokiin! Re...
Ystävänpäiväkakku kahdelle
Tee suloisin ystävänpäiväkakku itsellesi ja sille erityiselle ihmiselle elämässäsi! Koristele se mieleiseksesi UUDELLA palettiveitsellämme, joka on täydellisen kokoinen tämän minikakun koristeluun! Resepti 2 kananmunaa1 dl sokeria1 tl vaniljasokeria1/2 dl perunaj...
Upea uutuus Royal Pearl
Terveellinen ruoanlaitto ei ole ikinä ollut näin kaunista!Upeat uudet Royal Pearl -paistoastiat ovat täällä! Pehmeä helmiäinen sävy ja mattakultaiset kahvat tekevät päivittäisestä ruoanlaitosta entistäkin kauniimpaa. Royal Pearl -paistoastiat eivät ole kuitenk...
Paahdettu valkosipuli-kasvispata
Runsas ja ravitseva paahdettu kasvispata, joka sopii erinomaisesti viikon aterioiden valmisteluun. Käytimme Royal Pearl paistokasariamme tämän herkullisen padan valmistamiseen! Se sopii täydellisesti isompien ruoka-annosten valmistamiseen sekä suoraan pöytään tarjoi...
Gluteenitonta mustikkapiirakka ystävänpäiväksi
Meistä oli ihanaa tehdä tämä piirakka uudessa “Twist”-piirakkavuoassamme. Uusi lisäys Twist-sarjaamme tuli täydellisesti ajoissa ystävänpäiväksi! Resepti Pohja 4 dl gluteenitonta jauheseosta (+hieman lisää sydänkoristeita varten)2 dl mantelijauhetta...
Laskiaistuutit
Resepti (Tekee 8 tuuttia) 4 levyä valmista voitaikinaa1 kananmuna5 rkl vadelma hilloa2dl kuohukermaa250 g Mascarponea1 rkl vaniljasokeriaMansikoitaTomusokeria Ohje Kuumenna uuni 250 °C. Ota voitaikina ulos ja anna sen sulaa kokonaan. Leikkaa sitten pizzaleikkurilla tai ve...
Thai red curry nuudelikeitto
Kermainen ja hieman tulinen nuudelikeitto, joka on niin helppo valmistaa! Resepti 2 rkl oliiviöljyä400 g kanaa2 porkkanaa1 rkl suolaa1 mustapippuri3 valkosipulinkynttä1 sipuli3 rkl punaista currytahnaa1 rkl inkivääriä1 rkl kurkumaa3 dl kanaliemi5 dl kookosmaitoa150 g ...
Herkullinen Vuohenjuustogalette
Valitse haluamasi kasvikset ja lisää ne tähän herkulliseen vuohenjuustogaletteen! Resepti 3 dl jauhoja230 g kylmää voita6 rkl jääkylmää vettä2 tl suolaa1 pieni paprika1/2 kukkakaali1/2 sipuliKourallinen kirsikkatomaatteja200 g vuohenjuustoa150 g creme fraiche1 ka...
Paneroidut munakoisot
Paneroidut munakoisot, nopea ja helppo italialainen alkuruoka. Mikään ei voita viipaloitua munakoisoa herkullisessa parmesaani- ja leivänmurupäällysteessä. Täydellinen lisuke mille tahansa aterialle tai jopa pääruuaksi sellaisenaan. Resepti 1 munakoiso250 ml korppu...
Terveellisiä ja herkullisia bataatti-kanelipullia
Leipomisesta tuli juuri paljon helpompaa! Vähemmän ainesosia ja yhtä paljon makua! Kokeile vegaanisia bataattikanelipullia seuraavan kerran, kun kaipaat jotain makeaa. Tässä reseptissä käytimme uutta paistokasariamme uudesta Royal Pearl -mallistostamme. Sen myrkytön...
Vegaanisia ja Glutenittomia riisipaperinyyttejä
Monille uuden vuoden alku tarkoittaa terveellisempiä elämäntapoja. Nopeat ja helpot terveelliset reseptit ovat täydellinen tapa aloittaa vahvasti ja pitää nämä tavat yllä loppuvuoden ajan! Näistä vegaanisista ja gluteenittomista riisipaperirullista tulee varmasti...
2 cocktail-ideaa uudenvuoden juhliin
Inspiroidu ja löydä oman uudenvuoden cocktailisi! Valitsimme kaksi cocktailia, jotka sopivat täydellisesti uuden vuoden alkuun! Toinen on hieman yksinkertaisempi niille, jotka pitävät klassisista juomista, ja toinen vaatii pari vaihetta enemmän, mutta molemmat ovat ku...
Joululahjaideoita jokaiselle
Joulunodotus on mitä parhaimmillaan ja ajatukset pyörivätkin rakkaiden ja läheisten muistamisessa. Kestävät ja kauniit keittiövälineet ovat varma hankinta kaikenikäisille, eikä lahja jää pölyttymään kaappiin! Nostimme alle muutamia lahjaideoita, joista saat a...
Karjalanpiirakat
Tiedätkö, mitä yhteistä on suomalaisella ja italialaisella ruokakulttuurilla? Tai mitä yhteistä on pastalla ja karjalanpiirakoilla? Melkein 30 vuotta sitten mieheni Rolf ja hänen isänsä Heimo perustivat HEIROLin -keittiövälineiden maahantuontiyrityksen. Heidän e...
Puolukkacrumble kardemumma-kermavaahdon kera
Tämä on täydellinen jälkiruoka joulupäiväksi tai pikkujouluihin! Kaikki kardemumman rakastajat löytävät varmasti uuden suosikkijälkiruokansa maistettuaan tätä. Voit tehdä sen joko annoskohtaisesti, kuten me teimme, tai voit paistaa sen yhdellä isolla uunivuoal...
Uunissa paistettu kuha
Italiassa on perinne syödä herkullisen pasta-annoksen jälkeen niin sanottu “secondo”. Perinteisesti se on lihaa tai kalaa, ja sen seurana on leipää ja tietysti hyvää viiniä. Loppujen lopuksi useampi ruokalaji tarkoittaa enemmän aikaa, jota vietetään p...
Spagetti ja lihapullat tomaattikastikkeessa
Tämä resepti on perheemme klassikko, jota tehdään aina juhlapyhien aikana. Se on herkullinen ateria, joka jättää kaikkien vatsan täyteen! Sopii parhaiten kaikille, joita ei haittaa pieni sotku syömisen aikana! Resepti Tarjoilee 6 hengelle Lihapullat:600 g jauheliha...
Amaretto sour
Tämä kirkas ja virkistävä amaretto sour cocktail on täydellinen juhlajuoma. Se on ainutlaatuinen, herkullinen ja vaatii vain 4 ainesosaa! Resepti 1 cocktailia varten 5 cl amarettolikööriä25 cl sitruunamehua10 ml sokerisiirappia1 kananmunan valkuainenjäitä Lisää ...
Yksittäiset juustolautaset
Tämä alkupala on täydellinen tapa tarjoilla juustolautanen, jossa kenenkään ei tarvitse kurottautua pöydän yli saadakseen lempiruokansa! Täydellinen myös ruokarajoitusten huomioimiseen, sillä jokainen annos on mahdollista räätälöidä! La Rochère Perigord -las...
Mummin maustekakku
Lapsena tiesi aina, että joulunodotus on alkanut, kun mummi leipoi maustekakkua, ja ihana tuoksu valtasi koko kodin. ❤️ Resepti 4 dl vehnäjauhoja3 dl sokeria (myös fariinisokeri käy)2 tl inkivääriä2 tl neilikkaa2 tl kanelia1 tl kardemummaa1,5 tl soodaa2 dl maitoa...
Pihvi juustoisen parmesaaniperunamuusin kera
Tämä klassisen pihvin ja perunamuusin twist on herkullinen ja täydellinen kaikille parmesaanin ystäville! Resepti Pihvi (3-4 hlö) 400 g ulkofilee pihvi1 dl oliiviöljyä50 g voitaTuore rosmariiniasuola mustapippurivalkosipulimauste *Mausteet maun mukaan Parmesaaniperun...
Zuppa Italiana – italialainen kasviskeitto
Kuinka rakastankaan Suomen syksyä! Ihaninta on katsella ruskan eri sävyjä ja samalla syödä lämmintä keittoa. Laadukas parmesaani ja oliiviöljy tekevät keitosta ylellisen. Lisää muutamaa tryffelilastu, pukeudu parhaisiin ja leiki olevasi “la contessa del nor...
Isänpäivän churros
Helppo ja nopea resepti, jonka voit tehdä lasten kanssa tänä vuonna isänpäiväksi. Parasta on, että sinulla on todennäköisesti jo kaikki tarvittavat ainekset kotona! Resepti Churro taikina 100 g voita2,3 dl vettä20 ml sokeria2 rkl vaniljauutetta1 tlk suolaa1,4 dl v...
Perunamillefoglie
Peruna ja lohi, hieman erilaisena yhdistelmänä! Tämä ihana lisuke sopii täydellisesti joulupöytään vaikka kalan rinnalle. Mandoliini on tässä reseptissä paras ystäväsi! Perunamillefoglie Ainekset 4 henkilölle: 4 keskikokoista perunaa (samanlaisia keskenään)2...
Raikas salaatti
Jouluna on ihana nauttia raikkaista, mutta myös vahvoista mauista. Tässä salaatissa on molempia! Salaatti sopii nautittavaksi niin kalan kuin lihankin kanssa. Katso ihana lohiresepti täältä. Joulusalaatti Ainekset: PekaanipähkinöitäFetajuustoa tai vuohenjuustoaPä�...
Savustettu rakuunalohi
Lohi on ehdoton suosikkini jouluaattona! Tarjoiltuna kauniissa vadissa, se on näyttävä ja kaiken lisäksi helppo valmistaa.Jos inkivääri on sinulle vieras maku, voit hyvin käyttää mieleisiäsi yrttejä, esim. lehtipersiljaa, tilliä, basilikaa ja sitruunamelissaa. K...
Sitruksella maustetut joulupiparit
Monessa perheessä ensi askel jouluvalmisteluihin on varmasti jouluvalojen asentaminen ja piparkakkujen leivonta. Ja tässä tärkeässä roolissa on ehdottomasti perheen pienimmät! Lasten mielikuvitus pipareiden koristeluissa on niin ihailtavaa! Nyt on aika tarkistaa pipa...
Kohti joulua: Lämmin ja mausteinen talvijuoma
Koko kehoa lämmittävät juomat ovat olennainen osa jouluvalmisteluja. Lisää joukkoon eksoottisia kaukaisten maiden makuja kuten kanelia, inkivääriä, kardemummaa, neilikkaa ja muskottipähkinää. Tämän herkullisen juoman voit valmistaa jo edellisenä päivänä ja ...
Herkulliset syötävät joululahjaideat
Joulunalusaika on täällä, mikä tarkoittaa omalla kohdallani tunnelmointia glögin, piparkakkujen, kynttilöiden sekä joulumusiikin kera. Se tarkoittaa myös useita illanistujaisia sekä muita pikkujouluja joihin on tapana viedä tuliaisena pieni lahja. Viinipullo on ai...
Herkullinen juustolautanen & lämmin Camembert-juusto
Juustolautasen rakentaminen on helppoa ja nopeaa. Lopputulos on näyttävä ja herkullinen tarjoiltava vaikka joulunajan yllätysvieraille. Tähän juustoiseen unelmaan voit valita haluamiasi juustoja. Annan seuraavaksi kuitenkin oman tarjoiluehdotukseni…Maultaan ihanan p...
Jouluinen Inkiväärikakku mascarpone kuorrutteella
Jos haluat perinteisen joulukakun sijaan kokeilla jotakin uutta, suosittelen tätä ehdottomasti. Jouluisena mausteena tunnettu kaneli on tässä saanut kaverikseen inkiväärin, muskottipähkinän, saksanpähkinän ja mascarponejuuston. Kun kakku vielä saa ylleen ku...
Jouluinen kattaus ripauksella kultaa
Ruoka maistuu aina entistä paremmalta, kun ruoka nautitaan kauniista astioista. Joulupöytä on usein täynnä toinen toistaan ihanimpia herkkuja, joten kattaukseen sopivat silloin maltilliset mutta näyttävät Nosse Ceramics for HEIROL -sarjan kultareunaiset Edge-astiat....
Crème brûlée -kardemummakeksit
Päätin yhdistää kaksi suosikkijälkiruokaani samaan, ja siitä tuli ihana! Pehmeän ja voisen keksin yhdistelmä creme bruleen rapeaan kuoreen sopii täydellisesti yhteen! Resepti Kardemumma keksit 150 g voita150 ml sokeria150 ml fariinisokeria1 kananmunaa1 rkl vaniljau...
Hasselback-perunat valkosipulikastikkeen, pekonin ja kevätsipulin kera
Tavalliset uuniperunat ovat hyviä, mutta Hasselback-perunat ovat upeita ja yhtä helppoja tehdä! Viimeistelty kermaisella valkosipulikastikkeella ja rapeilla pekonipaloilla, mikä tekee siitä täydellisen pehmeän ja rapean yhdistelmän. Tämä on paistettujen perunoiden...
Kermainen bataatti-kookoskeitto
Olen tehnyt tätä keittoa joka vuosi syksyn aikaan viimeisen vuosikymmenen ajan, koska se on niin herkullista. Se on rehellisesti sanottuna kuin halaus keitossa! Kookosmaidosta saatava kermaisuus ja kasvisten erilaiset maut tekevät siitä täydellisen lohturuoka niille p�...
Kurpitsaravioleja salvia-voikastikkeessa
Tätä herkullista pastaa on yhtä ihana valmistaa kuin syödäkin, ja se tarjoaa loistavan tilaisuuden kokata yhdessä rakkaiden kanssa niinä päivinä, jolloin sinulla on aikaa ottaa pastakone esiin ja aloittaa alusta. Itse tehdyn pastan syöminen on ehdottomasti sen arv...
Kardemummapullat ruskistetulla voilla
Olen Tukholmassa syönyt elämäni parhaimman kardemummapullan, jonka jälkeen olen metsästänyt toista yhtä hyvää kaikkialta! En kuitenkaan ole löytänyt etsimääni, joten päätin tehdä kardemummapullaa itse. Tämän reseptin pullat veivät minut takaisin herkullis...
Kansainvälinen kahvipäivä 1.10.
Kahvia rakastavalle Bialettin keittimiä -50%! Skrollaa alas tuotteisiin. Monet meistä vaatii aamulla herätäkseen ison kupin kahvia. Itse ainakin lukeudun nykyään tähän porukkaan, opin meinaan juomaan kahvia vasta vaihtovuoteni aikana Italiassa! Ihannetilanne on viik...
5 helppoa tapaa kaunistaa syyspöytääsi
Jos et ole vielä päässyt syksyn tunnelmaan, nämä 5 kattausideaa tekevät sen varmasti! Nämä 5 vinkkiä auttavat sinua valmistautumaan seuraavaan tilaisuuteesi ja ihastuttamaan vieraasi! 1. Koristele ruoalla: tee syksyinen juustolautanen Kaikissa hyvissä juustolautas...
Lahjaideoita isälle
Isänpäivä lähenee! Kokkaa isälle tai isän kanssa tai anna isälle super välineet, jotka ilahduttavat isää päivittäin kokkaillessa! Haluatko antaa isän valita oman lahjansa? Lahjakortti on aina hyvä valinta! 1. Leikkuulauta uralla (79,00 €) 2. ...
Täydellinen sienirisotto
Mikään ei ole parempaa kuin viettää päivä metsässä poimimalla sieniä ja tulla sitten kotiin ja tehdä niistä ihanan kermainen sienirisotto! Jos olet uusi risoton valmistuksessa, belly-pannun kaunis muotoilu ja erinomainen laatu tuovat mukavuutta keittiöösi seura...
Herkullinen mango-kookosleipä
Australiassa asuessani söin joka aamu viipaleen vastaleivottua mangokookosleipää kahvin kanssa lähimmästä kahvilasta. Siitä on neljä vuotta, kun viimeksi söin palan lämmintä ja täyteläistä mangokookosleipää, joten ajattelin, että on aika kokeilla leipoa sit...
Pekoni-sinihomejuusto minipiirakat
Koska syksy ei ole enää kovin kaukana, on aika alkaa kokeilla lisää syksyisiä reseptejä! Nämä minipiiraat sopivat täydellisesti juhliin, tai vaikka vain itsellesi, sillä minipiirakkamuottien avulla niitä on helppo muokata tarpeen mukaan! Ne ovat erittäin helppoj...
Punajuuri-sinihomepiirakka
Rakastan kesää mutta vielä enemmän rakastan sesonkien vaihtelua! Ajatukseni ovat sadonkorjussa ja ihanissa punajuurissa. Vastustamattoman kauniin värinen juures päältä ja sisältä, nimittäin juuressa on paljon hyviä kivennäisaineita. Innostuin niin, että pukeud...
Tulinen kurpitsakeitto, siemennäkkäri ja hummus
Kurpitsan maku on mieto, mutta paahtamalla aineet uunissa syntyy aivan erilainen makuelämys! Jopa meidän nuoriso syö tätä mielellään ja jopa kehuvat! TULINEN KURPITSAKEITTO 800 gr myskikurpitsaa2 kpl isoa sipulia1 kokonainen valkosipuli leikattuna puoliksi1 punainen ...
Paahdettu paprikakeitto
Ensi viikolla on hiihtoloma! Jei! Kaikki päivät tulee vietettyä ulkona ja nautittua luonnon kauneudesta. Lomalla en millään malta tulla sisälle ruoanvalmistukseen. Siksi usein teenkin seuraavan päivän lounaan jo edellisenä ilta. Hiihtolomalle sopii hyvin keitot ja ...
Kermainen juuresvuoka
Kermainen juuresvuoka on täydellisen syksyinen ja tuhti ruoka. Värikkäät juurekset hautuvat pitkään rosmariinilla maustetussa kaurakermassa, jonka punajuuri värjää uunissa kauniin vaaleanpunaiseksi. Juuresvuoka on ihana syksyinen ruoka sellaisenaan, raikkaan vihers...
Taiteiden yön lettukestit
Taiteiden yönä päätimme tehdä lettuja tarjottavaksi kaikille ihanille asiakkaillemme! Näiden lettujen seuraksi keksimme kolme herkullista siirappia/kastiketta, jotka haluamme jakaa kanssanne sinä erityisenä iltana, ja aina kun haluatte valmistaa niitä kotona tämä...
Kanttarelli-viikunapiirakat
Parhaillaan on menossa ne muutamat herkulliset viikot, kun viikunat ja kantarellit ovat yhtä aikaa sesongissa. Sienien sesonki kestää hieman pidempään, mutta tuoreiden viikunoiden kohdalla todella puhutaan viikoista. Yhdistin piirakoissa nämä kaksi – metsiä pullol...
Cacio e Pepe
Cacio e Pepe: Rooman alueelta kotoisin upea pastaklassikko! Pastan lisäksi tarvitaan vain pecorino-juustoa ja pippuria. Voiko olla yksinkertaisempaa? Muutamalla vinkillä onnistut täydellisesti ja saat kerta toisensa jälkeen hämmästellä keittiötaitojasi 🙂Pastan la...
Syksyinen kattaus ja EGGPLANT PARMIGIANA SUPPILOVAHVEROILLA
Syksy ja erityisesti loppusyksy on niin tunnelmallista aikaa. Kirkkaana kauniina päivänä auringonpaiste värjää maailman erilaisilla, hieman utuisilla sävyillä. Sateisena ja myrskyisenä päivänä on taas ihana fiilistellä tummaa vuodenaikaa kynttilänvalossa. Tän...
Syysaamujen pelastus
Todella lämmin kesä on todellakin muuttunut viileäksi syksyksi. Vaikka aurinko päivisin vielä hellii, on aamut jo aika viileitä. Näiden aamujen ihastus (ja pelastus) on lämpimät aamupuurot! Tänään aamulla lämpömittari näytti vain 5 astetta, joten päätin aam...
Lehtikaalisipsit
Uskomattoman terveellisiä ja helppoja valmistaa! Teen yleensä uunipellillisen kerran viikossa, säilytän valmiita lehtikaalisipsejä lasipurkissa, niillä on ihana koristella valmiita ruoka-annoksia tai muuten vaan napsia niitä, kun mieli tekee jotakin rapeaa ja suolais...
Tiramisukakku
Oletko koskaan kokeillut käyttää savoiardi-keksejä muuta kuin annoskulhoissa tai isossa vuoassa? Halusin kokeilla uutta tapaa ja siitä tulikin loppujen lopuksi todella kaunis tiramisukakku! Käytin 18 cm irtopohjavuokaa, laitoin pohjalle leivinpaperia pohjan ja vuoan r...
Miksi haluat säilyttää veitsesi oikein
Hyvä veitsi on jokaisen ruoanlaittajan yksi tärkeimmistä välineistä. Veitsen tulee sopia hyvin käteen ja sen tulee näyttää kivalle. Mutta tärkeintä on, että veitsi leikkaa hyvin! Veitsien laatuun vaikuttaa useampi asia (lisää täällä), mutta niiden käytöss...
ZUCCHINI KEFTEDES
Nämä zucchini keftedet ovat niin helppoja tehdä, niissä ei kestä kauan ja ne ovat vielä terveellisiä! Hyvää pikaruokaa, eikö? Zucchini Keftedes 2 isoa kesäkurpitsaa1 sipulin pilkottuna1 valkosipulinkynnenkourallisen persiljaa, mintunlehtiä tai tilliä hienoksi l...
Kaikki keittiöveitsistä
Veitset ovat kokin tärkein työväline. Ammattikokit kantavat mukanaan omia veitsiään veitsilaukuissa ja ammattikeittiössä onkin sanomaton sääntö, että toisen veitsiin ei saa koskea. Mutta, yhtä lailla kotikeittiöissä myös kotikokeille veitsi on keittiön yksi ...
Maalaisleipää kananmunalla ja tryffeliöljyllä
Tryffelin rakastajat hello! Tämä on teille. Nimittäin aivan super ihana aamupala/iltapala/lounas/päivällinen/välipala/mikä tahansa ruokailu -vaihtoehto. 😀 Ai että. Aineksia on vain muutama ja niin kuin ainakin mun keittiöön kuuluu: vähemmän on enemmän ja pan...
Herkulliset uunijuurekset!
Elämämme Rolfin kanssa on muuttunut tämän vuoden aikana niin, että talossamme ei arkisin illallispöydässä istu enää kuin me kaksi. Kaikki neljä lastamme ovat muuttaneet omilleen ja luonamme asuneet vaihto-oppilaat muuttaneet takaisin koteihinsa. On ollut vaihtelu...
Vihreä superkeitto ja bruschettaa
Hurr. Ulkona on todellakin talvista ja kylmää. Mutta niin kaunista! Tällaisina hetkinä rakastan nauttia maukasta keittoa reippaan talviulkoilun päälle! Pitäisi aina olla tällainen ohje takataskussa, niin terveellinen, maukas ja kaunis!Haluatko itse tehdä kasvislien...
Kermainen lehtikaalisalaatti
Kermainen lehtikaalisalaatti on täydellinen lounas syksyn arkeen. Hierottu lehtikaali on ravintorikas ja maukas pohja tuhdille salaatille, jossa on täytteenä paahdettua kukkakaalia, kikherneitä, makeita suomalaisia kirsikkatomaatteja ja pensasmustikoita. Rapeat krutongi...
Samettinen kukkakaalikeitto & valkosipulileipä
Olen niin innoissani aina kun saan jakaa uusia ihania makunautintoja kanssanne. Tehdessäni tätä keittoa ensimmäisen kerran, en voinut uskoa, että lopputulos olisi jotakin niin samettisen pehmeää. Keitto on upeiden makujen yhdistelmä – kuin sinfonia jokaiselle ...
Nonnan lasagne
Italialainen isoäitini Adele, opetti minulle paljon keittiössä. Häneltä minulle jäi perintönä myös monta hyvää reseptiä. Meidän perheen lemppari on ehdottomasti tämä Nonnan (suom. isoäidin) lasagneresepti. Vaikka lapsemme on jo muuttaneet pois kotoota (pois ...
Päärynäpiirakka
Kesän jälkeen saamme taas nauttia pimenevistä illoista, kynttilöistä ja lämpimistä juomista.Erilaiset piirakat kuuluvat ehdottomasti syksyyn ja niistä päärynäpiirakka on yksi suosikeistani. Siinä on mieto ja hienostunut maku.Vaihtelua saat lisäämällä taikina...
Carbonara
La vera carbonara romana, aito Roomasta lähtöisin oleva miilunpolttajan pasta. Helppo ja nopea valmistaa, vaikka reippaan ulkoilun jälkeen. Roomassa asuessani söimme carbonaraa talvisin koska se on jonkun verran tuhdimpi ruoka. Kotona Suomessa teemme sen aina kun h...
Maukas uunikurpitsa
Niinkin yksinkertainen lisuke ja niin hyvä! Uunikurpitsa Tarvitset:700 g kurpitsaa 4 rkl oliiviöljyäsuolaa pippuria1-2 valkosipulinkynttä silputtuna Sekoita kaikki kulhossa ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai niin kauan, että kurpitsa on pehm...
taivaallisen hyvä porkkanakakku
Yleensä sovellan ja kokeilen uusia juttuja resepteissäni, mutta vain ruonvalmistuksessa. Leivonta on eri maailmansa. Siellä käytettävät aineet, ainesten oikeat määrät ja ohjeiden noudattaminen ovat todella tärkeitä, jotta lopputuloksesta tulisi juuri oikeanlainen...
Uunijuurekset
Syksyn ensimmäiset päivät… Syksy on uunijuuresten, patojen, kynttilöiden sekä isojen neuleiden aikaa. Aika, jota parhaiten kuvastaa tanskalaisten sana “hygge”. Tämä erittäin helppo resepti antaa ihanan maun syksyn parhaimpiin juureksiin. Teimme tä...
Marinoidut paprikat
MARINOIDUT PAPRIKAT 2 keltaista paprikaa2 punaista paprikaa3 valkosipulin kynsiä2 rkl sitruunan mehuamuutamaa timjamin oksamuutamaa rosmariinin oksamuutama oreganon oksaöljyäsuolaa Kuumenna uuni 220 CHalkaise paprikat ja poista siemenet.Grillaa paprikat uunissa, kunne...
Puoliksi kuivatut tomaatit uunissa
puoliksi kuivatut tomaatit uunissa 500 g kirsikka tomaattiaoliiviöljyä1 tl sokeria5 valkosipulin kynttä leikattuna siivuiksituore timjamia ja oreganoa Kuumenna uuni 120 CPuolita tomaatit, laita tomaatin puolikkaat vuokaan leikkauspinta ylöspäin ja mausta suolalla...
Keittiön 20 must-have tuotetta
Uuden vuoden kynnyksellä on aina hyvä katsoa kaappien sisään ja laittaa keittiövälineet kuntoon tulevaksi vuodeksi. Joskus tuntuu, että tuotteita on tuhansia eikä ole tietoakaan mistä lähtisi liikkeelle. Kokosimme siis alle 20 tärkeintä tuotetta, jotka jokaisest...
Kriseldan vinkit Bialetti-keittimen hoitoon
Ei ole Bialettin voittanutta! Parhaat kahvihetket vuosien varrella on syntyneet mutteripannun voimalla. Sain ensimmäisen Bialetti-mutteripannuni kymmenen vuotta sitten ja uskallan väittää, että se olisi kestänyt tähän päivään saakka, jos olisin osannut pitää si...
Kikhernepata
Pidetään huolta toisistamme myös ravitsevalla ruoalla! Kurkuma on yksi lempimausteistani, siihen olen tutustunut vasta viime vuosina kun kiinnostus kasviruokiin lisääntyi. Rakastan intialaisia mausteita ja lisäilen niitä melkein kaikkiin kasvisruokiin. Kurkumalla on ...
Täyteläinen (taivaallinen) suklaakakku
Suklaakakku on siitä ihana, että sen valmistus on helppoa, sen voi tehdä jo edellisenä iltana ja se sopii kaikkiin tilanteisiin. Muuttamalla kakkuvuokaa ja koristeluja, saat suklaakakusta juuri sesonkiin sopivan. Juhannukseen ja muihin kesäjuhliin koristelen kakun tuor...
vihreät Falafelit
Osuvampi nimi näille olisi ehkä vihreät kasvispihvit eikä vihreät falafelit, mutta blah! kuulostaa aivan liian platulta. Tämä on raikas, rapea ja terveellinen pikaruoka! Sekoita vain kaikki aineet mixerissä, muotoile taikina ja laita uuniin. Yhdistä vihre...
Omenapiirakka
Nautin kolmen raaka-aineen omenapiirakalla joka löytyy Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos Hyvää Pikaruokaa. Ihanan helppo ohje! Tässä oma versioni, johon lisäsin 2 rkl sitruunamehua, 1 rkl vaahterasiirappia ja 1rkl chian siemeniä. Terveellisempi omenapiirakka 3 luom...
VIIKUNAKAKKU RIPAUKSELLA APPELSIINIA
Viikunan eri sävyt antavat minulle inspiraatiota ja voimaa, samalla tavalla kuin katsoisin kaunista maalausta tai syksyistä maisemaa… VIIKUNAKAKKU Tämä on hyvä perusohje, muuttamalla viikunat ja pistaasit, saat täysin erilaisen kakun! 200 g voita180 g sokeria3 k...
Linssi- ja halloumi salaatti
Syksy on värien puolesta ihana vuodenaika, vaikka sataakin paljon. Silloin vietän enemmän aikaa keittiössä ja mieli tekee kokeilla jotakin uutta. Kävimme kesällä Kreikassa. Ihanien maisemien lisäksi saimme nauttia todella hyvästä ruoasta. Kreikkalaiset käyttäv�...
Rapea mulperi-marjamysli
Jos sinäkin kuulut niihin, jotka eivät pidä rusinoista, kokeile tilalle mulperi-marja. Silkkiäispuun marjoissa on paljon antioksidantteja, C-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia. Mulperi-marjassa on toffeemainen maku, siksi sen kaveriksi sopii hyvin kaakaonibsit. Mysliin voi...
Kesäkurpitsa feta frittata
Frittata on ihanan helppo ja täyttävä! Se sopii hyvin niin aamupalaksi kuin lounaaksi tai vaikka leivän välissä nautittuna, ja sitä voi syödä lämpimänä tai kylmänä – molemmat maistuvat herkulliselta! En ole kovin suuri kesäkurpitsan fani, mutta tässä ...
Omenainen korvapuusti
Syksy on parasta aikaa kanelipullille (vaikka maistuvathan ne ihan liian hyviltä ympäri vuodenkin 🙈) ja ensi maanantaina vietetään kansainvälistä kanelipullapäivää! Nyt, lokakuun ensimmäisenä päivänä, on täydellinen hetki leipoa pullia ja nauttia täysill�...
Tortellonia, pinaattia ja tahinia
Tortellinit tai tortellonit voi ostaa valmiina, tässä reseptissä käytän niitä, jossa täytteenä on pinaattia. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja laita ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. (käytän sellaista vuokaa, jossa on pohjassa paistolevy). Ripot...
Paras pizza!
Pizzan tekeminen on hauska tapa viettää aikaa yhdessä. Alla ohje täydelliseen pizzataikinaan, tee kerralla vähän isompi annos! Illalla teen taikinan, se saa rauhassa levätä jääkaapissa ja seuraavana päivänä tunnelma on kuin pizzan kotikaupungissa, Napolissa....
Samettinen pannacotta mansikkakastikkeella
Panna cotta on italialainen klassikko, jota voit löytää melkeinpä mistä tahansa aidosta italialaisesta ravintolasta. Olen rakastunut sen samettiseen koostumukseen ja makeuteen siitä lähtien, kun maistoin sitä ensimmäistä kertaa, mutta yllättäen tämä on ensimm�...
Gluteeniton banaanileipä
Tämän kevään ehdoton hittituote, gluteeniton banaanileipä!Banaanileipää on tänä keväänä tehty varmaankin lähes jokaisessa kodissa. Itse lähdin “trendiin” mukaan vähän myöhemmin ja tein itse vuoden ensimmäisen banaanileivän vasta äitienpäivä...
Perusohje pastataikinalle
Tuorepastan tekeminen itse on paljon helpompaa kuin monet kuvittelevat! Nappaa resepti alta ja nauti kiireettömyydestä ruoanlaiton ympärillä. Tuorepasta resepti 150 g “00” jauhoja150 g durumvehnäjauhoja3 luomu kananmunaareilusti suolaa keitinveteen 1...
Japanilaiset Munakoisot
Näitä ihanuuksia on viime aikoina näkynyt kaupoissa. Minulle aivan uusi tuttavuus, ja pakkohan oli kokeilla! Koska tulevat Japanista, ajattelin heidän rakastavan misoa. Käytän misoa antamaan keittoihin ja aasialaisiin kasvisruokiin ihanan täyteläisen maun. Japanilai...
Halloumi-pinaattipasta
Alkuperäinen resepti Cucina di Cristina Tästä meidän äidin, Cristinan, tekemästä halloumi-pinaattipastasta on vuosien saatossa tullut kaveriporukkani all-time favourite -pastaresepti. Eikä turhaan. Tässä pastassa on ihanasti pehmeyttä, makua ja hapokkuutta täyde...
Ei vain sanoja, vaan myös tekoja – “no to pfas”
Haluamme jokainen tehdä hyviä valintoja. Haluamme syödä terveellisesti, haluamme pitää huolta planeetastamme, ja sen asukkaista – ihmisistä ja eläimistä. Haluamme kohdella luontoa oikein. Mutta, pelkät sanat ja ajatukset eivät riitä. Vaaditaan tekoja. Vaaditaa...
Teräspannu – ikuinen elämänkumppani
Oikein käytettynä ja huollettuna teräspannu on lähes ikuinen. Lue lisää teräspannuista ja teräksisistä keittiövälineistä!...
Jouluvalmistelujen aika: havukranssi & kuivatut appelsiinit
Joulukuu ja nyt viimeistään on todellakin luvallista asettua joulun lumoon! Jouluvalot, juhlavat koristelut ja joulumusiikki ovat ruoan lisäksi tämän vuodenajan ehdottomasti parasta antia. Moni kantaa kuusenkin jo sisälle saadakseen kotiinsa ihanan joulun tuoksun. My�...
Pienen pieni piparkakkutalo
Joulunalusajan perinteisiin monella kuuluu piparkakkutalon rakentaminen – myös minulla. Puuhastelu on ihanaa, mutta talo vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä sekä sisältää monta vaihetta: suunnittelu (tärkein vaihe!), leipominen, koristelu, kokoaminen ja toine...
Herkulliset kylmäsavulohileivät
Nämä herkulliset leivät on todella helppo ja nopea valmistaa. Tämä resepti on kuin hyvä ystävä, joka ei koskaan jätä sinua pulaan. Yhdistelmä toimii joka kerta ja ohje on helppo suhteuttaa vieraiden määrään sopivaksi. Kylmäsavulohileivät ½ tl piparju...
Appelsiini-unikonsiemenkakku
Toivon, etten ikinä kasva aikuiseksi. Lapsenomaisuus, ilo ja keveys ovat aina olleet osa minua. Leipominen on lähellä sydäntäni ja se onkin täydellinen syy käyttäytyä hieman lapsellisesti! Vaikka lopputulos ei aina näyttäisikään samalta kuin reseptikirjassa (ta...
Sahramipullat
Leivon harvoin pullaa, mutta kun teen sen, en säästele voissa enkä sokerissa! Herättelen Rolfin lapsuuden muistoja ja lisään taikinaan sahramia. Rolf kun on puoliksi ruotsalainen ja viettänyt siellä paljon aikaa lapsuudessaan. Tuohon aikaan ylellisenä mausteena tu...
Kesäjuhlien mansikkakakku
Tämä kesäjuhlien mansikkakakku sai inspiraation ystäväni syntymäpäiviltä, jossa oli tarjolla upea korkea, vaaleanpunainen mansikkaunelma. Täytteenä oli dulche de lechea – karamellisoitua kondensoitua maitoa, tuoreita mansikoita sekä tuorejuustosta ja kuohuk...
Nauti kasvisten monipuolisuudesta!
Kesä ja tuoreet kasvikset nostavat jo ajatuksena veden kielelle. Rakastan kesäisen torin valikoimaa ja pelkkä ajatuskin saa mielikuvituksen valloilleen. Välillä tulee myös sellainen olo, että haluaisi ostaa kaikki mahdolliset vihannekset ja kasvikset tiskistä. ...
Tuorepesto
Tuoreessa itsetehdyssä pestossa on ihanan raikkaat ja puhtaat maut. Pesto on helppo tehdä ja se sopii ihanasti pastan kanssa tai esimerkiksi kalan tai leivän päälle. Pesto sopii ihanasti myös keitettyjen perunoiden kanssa. Keitä perunat, kuori ja leikkaa paloiksi. Li...
Sitruunainen juustokakku marenkihunnulla
Taitava kotileipuri @ilonamakarona pääsi testaamaan anodisoitua irtopohjavuokaamme. Ja siitä syntyikin somehitti! Jaoimme kuvia instargram-tilillämme ja saimme paljon kyselyjä reseptistä. Joten tässä olkaa hyvät, ihanan sitruunainen juustokakku marenkihunnulla! Ja ...
Aprikoosijälkkäri
Kesäisin on ihana kokkailla uusia juttuja, mutta on myös ihana nauttia lämpimästä ilmasta. Reseptien tulee siis olla super helppoja sekä nopeita! Meillä oli kotona suurempi määrä aprikooseja, katselin niitä hetken miettien mitä niistä keksisin kunnes tämä tul...
Kesäinen brunssi
Ihana aurinko ja kesäkuu! Tässä kuussa haluan jakaa reseptit kesäiseen brunssiin, jonka voi nauttia puutarhassa aamuauringossa tai pakata mukaan piknikille puistoon tai sateen sattuessa olohuoneeseen. Kesäinen brunssi näyttää seuraavalta: Kookosjogurttia, viikuna-ta...
Primavera | Spring | Kevät
Primavera | kevät, yksi kauneimmista vuodenajoista Italiassa. Sininen taivas, kukkien tuoksu ja vihreät puistot. Lapsuuteni olen viettänyt Italiassa ja muistan kevään ja kesän ihanat piknikit vieläkin. Torit ovat täynnä kauppiaita mitä parhaimmilla raaka-aineilla....
Maalaisunelma
Lapsuuteni aikana vierailimme vuosittain suomessa. Rooman hälinästä oli ihanaa päästä suomen rauhalliseen ja puhtaaseen luontoon. Kummitätini mökki sijaitsee Taivassalossa ja vietimme viime viikonlopun siellä. Nautin suunnattomasti ulkona vietetystä ajasta ja pien...
Sitruunapasta
Ah! Kuinka ihanaa oli pyöräillä töistä kotiin! Ajatuksissani viikonloppu ja ruoka. Kyllä, minä ajattelen aina ruokaa! Kun istumme perheen kanssa syömässä, niin aina ajattelen mitä seuraavalla kerralla söisimme. Joskus olen jopa ajatellut olevani outo, mutta aika...
Keväinen piknik
Voi miten rakastankaan odottavaa tunnetta alkavasta kesästä!Ilmojen lämmetessä luonto alkaa muuttaa muotoaan ja herätä. Ihanaa, miten vihreys alkaa näkyä! Halusin tuntea kevään raikkaan ilman ja järjestää spontaanin piknikin läheisilleni. Miettiessäni, mitä ...
Sitruunakakku
Sitruuna tuo raikkautta niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Jos olet etsinyt täydellistä sitruunakakun ohjetta, tässä sinulle juuri sellainen! Kakku, vähän rapealla sitruunamehu/sokeri pinnalla vie kielen saman tien mennessään, mutta toimii myös erinomaisesti täyt...
Parsarisotto
Nyt on parsa-aika parhaimmillaan, joten minun oli pakko päästä tekemään parsarisotto! Risotto kuuluu meidän perheen vakio herkkuihin. Muistelen, miten keväällä italialainen isoäitini loihti meille sunnuntaisin täyteläisen ja pehmeän parsarisoton. Vaikka ihan vi...
Kevään upea drinkkibuffet
Mietittiin poikaystävän kanssa mitä tarjottaisiin kavereille kun tulevat vappuna kylään. Olin juuri hankkinut HEIROLin uudet drinkkituotteet meille kotiin joten päätettiin järjestää drinkkibuffet. Ja drinkkejähän oli tietysti pakko kokeilla myös kotona etukäte...
Nyt nautitaan perunoista!
Ja nimenomaan varhaisperunoista. Juhannuspöytään kuuluu maukkaat ja ihanat varhaisperunat. Sellaisenaan voin kanssa nautittuna tai perunasalaattina. Tiesitkö, että varhaisperuna ja uusi peruna eivät ole sama asia. Varhaisperuna on se kesän ensimmäinen ohutkuorinen p...
Vappuna herkutellaan! Vanhanajan munkit ja sitruuna-inkiväärisima
Pienenä kävimme Suomessa kesäisin ja jouluna katsomassa äitini äitiä, tuttavallisemmin Maskun mammaa <3, sekä äitini kuutta sisarusta. Vierailumme Maskun Halisojalla oli 70-luvulla molemmin puolin eksoottinen kokemus. Tulimme Roomasta maaseudun rauhaan. Ihmispalj...
Vapuksi suolaiset donitsit uunissa
Makeat suussa sulavat donitsit kuuluvat perinteisesti monen suomalaisen keittiön Vapun kestosuosikeihin, näin on ollut myös meillä. Etsiessäni aina jotakin uutta ja mielenkiintoista päätin tällä kertaa kokeilla suolaista versiota näille ihanuuksille. Tässä makun...
Äitienpäivän super helppo suklaakakku
Näytän tunteeni vahvasti ruoan välityksellä. Se on terapeuttista mielelle, se on luovaa ja tietysti äärimmäisen palkitsevaa nähdessäni mieheni melkein nuolevan lautasen tyhjäksi, löydettyäni uuden makunystyröitä hemmottelevan makuyhdistelmän. Äidiksi tulemin...
CULINARIO – Suunniteltu rakkaudesta spagettiin
Kerron aluksi vähän tarinaa Culinario-aterinsarjamme takana. Italialaisen syntyperäni vuoksi olen saanut tutustua kahden hyvin toisistaan erilaisen maan ruokakulttuuriin. Suomalaiseen mauiltaan ja raaka-aineiltaan hyvin pelkistettyyn, sekä italialaiseen makuja ja raaka-...
Dumplingit eli täytetyt taikinanyytit
Sydämeni pakahtuu onnesta aina kun näen poikamme ja hänen tyttöystävänsä Nicolen laittamassa ruokaa. Molemmat heistä ovat intohimoisia kokkaamaan italialaista, espanjalaista ja aasialaista ruokaa. Heidän kanssa pääsen oppimaan aina jotain uutta! Tämä resepti on...