Spagetti ja lihapullat tomaattikastikkeessa

Tämä resepti on perheemme klassikko, jota tehdään aina juhlapyhien aikana. Se on herkullinen ateria, joka jättää kaikkien vatsan täyteen! Sopii parhaiten kaikille, joita ei haittaa pieni sotku syömisen aikana!

Resepti

Tarjoilee 6 hengelle

Lihapullat:
600 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 rkl kuivattua persiljaa
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1/4 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 kananmuna

Kastike:
1/2 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 tölkkiä tomaattikastiketta
2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 laakerinlehteä
5 basilikanlehteä
1 tl mustapippuria
1 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia

Sekoita kaikki lihapullien ainekset keskenään. Muotoile pieniksi palloiksi. Lisää paistinpannulle hieman öljyä ja kuumenna. Paista lihapullia, kunnes niihin muodostuu kultainen kuori.

Kuullota sipulia ja valkosipulia erillisellä paistinpannulla korkeammalla reunalla. Lisää tomaattikastike, mausteet ja yrtit ja anna kypsyä miedolla lämmöllä hetki.

Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna hautua 30 minuuttia.

Kiehauta pastavesi. Lisää runsaasti suolaa (1 tl/1 l vettä) kiehumisen jälkeen. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan.

Kun pasta on al dente, nosta se kastikkeeseen ja nauti!


Iloisia ruoanlaittohetkiä

Nicole


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp