Vihreä superkeitto ja bruschettaa

Hurr. Ulkona on todellakin talvista ja kylmää. Mutta niin kaunista! Tällaisina hetkinä rakastan nauttia maukasta keittoa reippaan talviulkoilun päälle!

Pitäisi aina olla tällainen ohje takataskussa, niin terveellinen, maukas ja kaunis!
Haluatko itse tehdä kasvislientä? Se on todella helppoa! Mutta helpoudesta ei tarvitse kertoa kenellekään mitään, vaan tietenkin mainostat omaa tekemää lientä ja loistat keittiönkuningattarena! 🙂

KASVISLIEMI

2 rkl öljyä
4 lehtiselleriä
2 purjoa
4 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynsiä
1 fenkolisuolaa
6 kokonaista pippuria
yrttikimppu

Leikkaa vihannekset vapaamuotoiseksi paloiksi. Kuumenna öljyä isossa kattilassa, kuullota vihanneksia muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan kaksi-kolme litraa vettä – riippuu kuinka isot vihannekset sinulla on. Veden pitää peittää reilusti vihanneksia. Lisää suolaa ja kokonaisia pippureita.
Tässä kaunein osa, tee yrtteistä kimpun ja solmi puuvilla narulla.persiljaa, timjami, laakerinlehti, rosmariinia, salvia… Laita yrttikimppu kattilaan vihannesten kanssa ja kiehauta matalassa lämmössä kaksi tuntia. Ota kuva upeista väreistä ja koko kauneudesta!
Jos sinulla ei ole kastikesiivilää, voit tavallisen lävikön pohjalle laittaa talouspaperia.Kaada liemi hitaasti siivilän läpi. Säilytä kasvisliemi pullossa. Jos pakastat lientä lasipullossa, jätä yhden desilitran verran tilaa koska liemi laajenee jäätyessä ja pullo voi haljeta.
Liemi säilyy jääkaapissa viikon verran ja pakastimessa kuusi kuukautta.

VIHREÄ KEITTO

Tarvitset:
2 litraa laadukasta luomu kasvislientä
2 nuppua broccolia yht. n. 800 g
2 lehtikaalin lehteä
200-250 g jäisiä herneitä
150 g pinaattia
100 g mantelijauhoa
puolikas vihreä chili
1 valkosipulin kynsi puoliksi leikattuna
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua
nippu lehtipersiljaa
muutama mintun lehtiä
suolaa ja pippuria

Kuumenna kasvislientä kattilassa, lisää broccolit, lehtikaali ja herneet ja keitä n. viisi minuuttia. Lisää pinaattia, mantelijauhoa, chili, valkosipulinkynsi, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu, lehtipersiljaa, minttu, suolaa ja pippuria. Anna kiehua matalassa lämmössä muutaman minuutin.
Soseuta keitto ja tarjoilee kulhoissa. Soseuttaminen tekee sen, että lapsetkin tykkäävät! Valmiin keiton päälle voit halutessasi laittaa yhden ruokalusikallinen paksua kreikkalaista jogurttia ja koristella mustilla seesaminsiemenillä.

Tarjoile lisäksi bruschettaa.
Tarvitset:
maalaisleipää (juureen leivottu)
valkosipulin kynsi
laadukasta oliiviöljyä
suolaa

Leikkaa hyvää maalaisleipää siivuiksi ja lämmitä grillissä, paistinpannulla tai uunissa. Raaputa valkosipulin kynsi kuuman ja rapean leipäviipalen päälle. Yksi kynsi riittää neljälle leipäviipaleelle.
Valuta leipäviipalen päälle hyvää öljyä ja ripottelee suolaa. Nauti keiton kanssa!

Herkullisen lämmintä talvea juuri Sinulle <3

Abbracci,

Kirjoittaja Cristina Moborg on italialais-suomalainen foodisti, HEIROLin toinen yrittäjä, neljän aikuisen lapsen äiti. Ruoanlaitto on Cristinalle intohimo ja tapa osoittaa pohjatonta rakkautta läheisille. Taiteellisen Cristinan luovuus näkyy myös ruoanlaitossa, lopputulos on kaunis vaikka matka on välillä hieman sotkuinen. Seuraa Cristinan keittiömatkaa Instagramissa.
Lue lisää HEIROLin tarinasta >>


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp