ZUCCHINI KEFTEDES

Nämä zucchini keftedet ovat niin helppoja tehdä, niissä ei kestä kauan ja ne ovat vielä terveellisiä! Hyvää pikaruokaa, eikös?

Tarvitset vain seuraavat ainekset:

2 isoa kesäkurpitsaa

1 sipulin pilkottuna

1 valkosipulinkynnen

kourallisen persiljaa, mintunlehtiä tai tilliä hienoksi leikattuna

4 rl parmesan -juustoa

1 tl sumakkia

1 sitruunan kuoren raastettuna

2 kananmunaa, vatkattuna

3/4 kuppia jauhoja

3-4 rl Extra Virgin -oliiviöljyä

merisuolaa sekä mustapippuria

1. Raasta kesäkurpitsat karkealla raastimella ja purista ylimääräinen neste käsin pois. Laita kulhoon sipulin, valkosipulin, yrttien, juuston, sumakin sekä sitruunankuoren kanssa ja sekoita joukkoon vatkatut kananmunat.

2. Sekoita mukaan jauhot rauhallisesti kunnes seos on tasainen ja sekoita mukaan suola ja pippuri.

3. Lisää öljy isolle pannulle ja kuumenna pannu. Kun pannu on kuuma, lisää 3-4 isoa lusikallista “taikinaa” pannulla. Katso, että pihvien väliin jää tilaa, sillä ne levittyvät paistuessa.

4. Paista noin 2-3 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea ja käännä. Paista toinen puoli. Siirrä pannulta talouspaperin päällä, joka imee ylimääräisen rasvan.

5. Nauti lämpimänä!

These Zucchini Keftedes are not just easy but also healthy! Great fast food, yeah?

You need:

2 large zucchinis

1 onion, grated

1 garlic grove, crushed

small bunch of parsley, mint or dill finely chopped

4 tbs parmesan cheese

1 tsp sumac

grated zest of 1 lemon

2 eggs, beaten

3/4 cup flour

3-4 tbs olive oil

salt & black pepper

1. Grate the zucchinis coarsely and squeeze out excess moisture with your hands. Put into a bowl and mix in the garlic, onion, herbs cheese, sumac and lemon zest and stir in the beaten eggs.

2. Stir in the flour, gently, until there are no lumps and season with salt and pepper.

3. Heat the oil in a large pan (remember to add the oil on a cold pan!). When the pan is hot, add 4 heaped tablespoons of the batter on the pan. Make sure there’s enough room for them to spread out as they cook.

4. Cook for 2-3 minutes until golden brown and set underneath and flip on the other side. Remove with a slotted spoon and drain on paper towels.

5. Enjoy when warm!

Let me know what you think in the comments!

What I used in this recipe:

Abbracci,

© Alessia Moborg


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp