Pääsiäisresepti by Henkka Alén

Emme voi kuvitella parempaa tapaa juhlia pääsiäistä kuin valmistamalla herkullista ruokaa ja kokoontumalla yhteen rakkaidesi kanssa. Kokeile Henkan reseptiä tänä pääsiäisenä ja valmistaudu tekemään sitä vielä monta kertaa, sillä se on liian hyvää valmistaakseen sitä vain kerran vuodessa. 

Lampaankyljyksiä Scottadito ja paahdettuja ruusukaaleja pancettan kera

Resepti

16 lampaankyljystä
1 sitruuna
5 oksaa rosmariinia
4 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
0,5dl oliiviöljyä

1 rasia ruusukaalia (500g)
50g pancettaa tai pekonia
1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5dl raastettua parmesaania
1rkl oliiviöljyä
2tl balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Ohje

Raasta sitruunankuori ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Leikkaa mukaan rosmariini ja kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää oliiviöljy ja mustapippuri. Hiero marinadi lampaankyljyksiin ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia. Paista kyljykset kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli ja mausta lopuksi suolalla.

Poista ruusukaaleista huonot lehdet ja halkaise. Pyöritä tilkassa oliiviöljyä ja laita pellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle hieman suolaa ja paahda uunissa 200c noin 10-15 minuuttia kunnes ovat saaneet väriä pintaan. Ota ruusukaalit uunista ja laita kulhoon. Hienonna pancetta ja ruskista se pannulla. Vähennä hieman lämpöä ja lisää mukaan pinjansiemenet. Kun ne ovat saaneet hieman paahteista väriä, kaavi pannulta ainekset ruusukaalien joukkoon. Sekoita varovasti ja raasta päälle runsaasti parmesaanijuustoa.

Vinkki: Tässä reseptissä Henkka käytti Blacksteel Pro -pannuamme lampaankyljysten paistamiseen. Se on täydellinen pannu tähän reseptiin, sillä se toimii parhaiten korkealla lämmöllä ja antaa lihalle täydellisen rapean pinnan. 



Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp