Cold Brew -kahvi

Rakastettu Cold Brew -kahvi, eli kylmäuutettua kahvi! Ihanan virkistävää kesäaamuisin ja mahtava vaihtoehto kuumina kesäpäivinä.

Kylmä vesi uuttaa kahvia eri tavalla kuin kuuma vesi – kylmäuuutetussa kahvissa ei ole samanlaista kitkerää makua vaan siinä on ihanaa tummempaa suklaan sävyistä makua. Juuri niitä makuja joita odotan kahvilta.Valmista kahvi valmiiksi edellisenä iltana ja aamulla sinulla on valmis kylmäuutettukahvi nautittavaksi.

Cold brew -menetelmällä valmistettu kahvi tarvitsee enemmän puruja kuin kuumalla vedellä keitetty kahvi. Itse käytän puruja 70 g/1000 g vettä. Bialettin 8 kupin pressopannuun menee 63 g kahva ja 900 g vettä. Sekoita kahvijauhe ja kylmä vesi pressopannuun illalla, laita yöksi jääkaappiin ja nauti aamulla <3


Emilia on opintojensa ohella ruokakirjailija, intohimoinen hapanjuurileipuri ja unelmoija. Hän mielellään herää aikaisin aamulla, käy pulahtamassa meressä ja juo pitkään kahvia päiväkirjaa kirjoittaen. Aamupalat mukautuvat sesonkien mukaan ja vaihtelevat erilaisista tuorepuuroista pannukakkuihin. Päivän ensimmäisten tuntien lisäksi Emilia rakastaa suunnitella pitkiä illallisia läheisilleen ja leipoa suuria määriä hapanjuurileipiä, joita hän jakelee kaikille tutuilleen. Tutustu Emiliaan Instagramissa @emiliaaurorav


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp