Suklainen banaanileipä valkosuklaavaahdolla

Terveisiä juuri talviunilta heränneestä Tammisaaresta! Olen ollut täällä sen viikon, kun aurinko sulattaa meren jäät, ja pääsee ensimmäisen kerran aamu-uinnille vapaaseen mereen. Huhtikuun reseptinä haluan jakaa helpon ja maukkaan suklaisen banaanileivän, joka tarjoillaan pehmeän valkosuklaavaahdon kera. Suklainen banaanileipä sopii iltapäiväkahville tai brunssille ja säilyy muutaman päivän pöydällä nopeana välipalana. Vähän kuivahtaneesta banaanileivästä valmistat myös tavallista parempia köyhiä ritareita! Itse pakkasin seuraavana iltana joogamaton, kamomillateetä, palan banaanileipää ja valkosuklaavaahtoa lasipurkissa reppuun ja lähdin metsäretkelle. Oli ihanaa tehdä joogaharjoitus ilta-auringossa niemenkärjessä ja sen jälkeen vain istua kalliolla, maistella banaanin ja suklaan makuja sekä kuunnella merta. <3

Suklainen banaanileipä valkosuklaavaahdolla

10 annosta | Aktiivinen: 20 min | Passiivinen: 1 h

Banaanileipä:
4 ylikypsää banaania
1 dl kauramaitoa
½ dl öljyä
½ dl omenasosetta
1 dl sokeria
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
4 dl vehnäjauhoja
120 g tummaa suklaata

Valkosuklaavaahto:
80 g (vegaanista) valkosuklaata
1 ½ dl kauravispikermaa
½ dl kaurafraichea
1 tl vaniljasokeria
Ripaus kardemummaa
1 tl sitruunankuoriraastetta luomusitruunasta

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Soseuta 3 kuorittua banaania haarukalla ja lisää joukkoon kauramaito, öljy ja omenasose. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa ne tehosekoittimella pehmeäksi. Rouhi tumma suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Lisää kulhoon suklaa ja kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun yhden litran leipävuokaan. Puolita viimeinen kuorittu banaani ja paina se taikinan päälle. Paista banaanileipää noin 50-60 minuuttia, kunnes puiseen kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna banaanileivän jäähtyä kokonaan huoneen lämmössä.

Kun haluat tarjoilla leivän, valmista valkosuklaavaahto. Pilko valkosuklaa kulhoon ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa varovasti. Pese luomusitruuna ja raasta sen kuori. Kaada kauravispikerma kulhoon ja vatkaa se vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa, kaurafraiche, vaniljasokeri, ripaus kardemummaa ja raastettu sitruunankuori ja vatkaa vielä minuutti, kunnes vaahto on tasaista. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan. Kaada valkosuklaavaahto kulhoon ja tarjoile banaanileivän kanssa. Nauti!

Nautinnollista herkuttelua!


Emilia on opintojensa ohella ruokakirjailija, intohimoinen hapanjuurileipuri ja unelmoija. Hän mielellään herää aikaisin aamulla, käy pulahtamassa meressä ja juo pitkään kahvia päiväkirjaa kirjoittaen. Aamupalat mukautuvat sesonkien mukaan ja vaihtelevat erilaisista tuorepuuroista pannukakkuihin. Päivän ensimmäisten tuntien lisäksi Emilia rakastaa suunnitella pitkiä illallisia läheisilleen ja leipoa suuria määriä hapanjuurileipiä, joita hän jakelee kaikille tutuilleen. Tutustu Emiliaan Instagramissa @emiliaaurorav


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp