Kesäkurpitsa feta frittata

Frittata on ihanan helppo ja täyttävä! Se sopii hyvin niin aamupalaksi kuin lounaaksi tai vaikka leivän välissä nautittuna, ja sitä voi syödä lämpimänä tai kylmänä – molemmat maistuvat herkulliselta! En ole kovin suuri kesäkurpitsan fani, mutta tässä se maistui kyllä erittäin hyvälle. Eli mikäli siellä on myös muita jotka ei ihan innostu kesäkurpitsasta niin antakaa tälle mahdollisuus hehe!

Meidän uusissa Cerasafe Pro -tuotteissa on muuten aivan uskomaton pinnoite! Ruoat vaan liukuivat pinnoitteen päällä haha! On kyllä niin iso ilo kokkailla hyvien tuotteiden kanssa. Laadun tärkeyden huomaa varmaankin juuri siinä kun kokkailu on helppoa ilman välineiden kanssa taistelua. Tai kun esim. muistaa terottaa veitset ja kokkailu muuttuu täysin! Tuotteet on muuten valmistettu 100% ilman luonnolle ja ihmisille haitallisia PFAS-kemikaaleja. Lahjoitamme myös jokaisesta myydystä Cerasafe Pro -sarjan tuotteesta 0,50€ WWF Suomelle Itämeren suojelutyöhön.

Kesäkurpitsa feta frittata

4-6 henkilölle

Ainekset:
3 rkl öljyä
2 isoa tai kolme pientä kesäkurpitsaa raastettuna ja valuutettuna
2 murskattua valkosipulinkynsiä
2 mehukasta tomaattia
6 luomukananmunaa
kourallinen tilliä leikattuna hienoksi
100 g feta juustoa murustettuna
merisuolaa
mustapippuria myllystä

Kaada öljyä pinnoitettuun pannuun ja kuumenna keskilämmöllä.

Raasta kesäkurpitsat, lisää suolaa ja itketä. Lisää valkosipulinkynnet lämmenneelle pannulle, lisää kesäkurpitsa ja paista 5 minuuttia. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää pannulle.

Vatkaa kananmunat kevyesti isossa kulhossa, mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
Kaada seos paistinpannulle kesäkurpitsan ja tomaattien joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää murustettua fetaa ja laita kansi päälle.

Anna kypsyä keskilämmöllä 5 minuuttia tai kunnes frittata on lähes kiinteä.
Tarjoa frittata lämpimänä tai kylmänä esim. leivän päällä.


Turkulaisen kirjoittajan Alessia Moborgin suonissa virtaa neljäsosa italialaista ja neljäsosa ruotsalaista verta. Tämä maailmankansalainen on vieraillut lähes kaikissa maailman maanosissa, ja tuokin matkoiltaan inspiraatiota omaan kokkailuun. Alessialla on silmää kauneudelle ja se näkyy myös hänen leipomuksissaan. Seuraa Alessian kauniita hetkiä Instagramissa.


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp