Helpot donitsit uunissa

Vappuherkutteluun kuuluu paljon kivoja perinteitä ja perinneherkkuja kuten tippaleivät ja vappumunkit. Mutta yksi superihana ja helppo herkku vappuun on uunissa paistetut donitsit.

Uunissa paistetut donitsit eivät vaadi kuuman öljyn käsittelyä. Näiden valmistus on helppoa ja turvallista vaikka lasten kanssa yhdessä leipoessa. Rakastan suolaisen ja makean yhdistelmää, joten suolakinuskikuorrutus on minun suosikkikuorrutukseni. Kinuskikuorrutekin valmistuu vain 2 minuutin keittämisellä. Ihanan helppoa!

Helpot suolakinuskidonitsit uunissa

12 kpl

1 kananmuna
1 ½ dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa

Kuorrute
1 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tomusokeria

Merisuolahiutaleita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota donitsipelti. Sekoita kulhossa kananmuna, maito ja rypsiöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Jaa taikina donitsivuokaan. Älä täytä vuoan kuppeja täyteen, jossa donitsin muoto pysyy tasaisena.

Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Älä paista liikaa, jotta donitsit eivät kuivahda. Kumoa donitsit pelliltä ja anna jäähtyä.
Sekoita vispikerma ja fariinisokeri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna kinuskin jäähtyä hieman ja lisää tomusokeri. Kasta donitsit kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle merisuolahiutaleita.

Kätevän donitsivuoan löydät täältä tai hyvin varustelluilta jälleenmyyjiltä. Löydät myös ihanien suolaisten donitsien reseptin täältä.

Hauskaa vappua ihanat!


Turkulaisen kirjoittajan Alessia Moborgin suonissa virtaa neljäsosa italialaista ja neljäsosa ruotsalaista verta. Tämä maailmankansalainen on vieraillut lähes kaikissa maailman maanosissa, ja tuokin matkoiltaan inspiraatiota omaan kokkailuun. Alessialla on silmää kauneudelle ja se näkyy myös hänen leipomuksissaan. Seuraa Alessian kauniita hetkiä Instagramissa.

Lue lisää HEIROLin tarinasta >>



Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp