tuorepuuro

Italiassa aamiainen, colazione, on lähinnä naapurin baarissa otettu nopea espresso ja cornetto, makealla täytetty voisarvi. Onhan ne aivan ihania makuja ja niistä nautin kyllä siellä käydessäni!

Koti-Suomessa aamiainen on rauhallisempaa, näinä pimeinä aamuina istun kynttilänvalossa ja nautin suomalaisista marjoista ja pehmeistä mauista, kaura- tai soijajuomaan tehty puuro on ihana! Helppous on siinä, että teen sen valmiiksi edellisenä iltana ja aamulla lisään päälle vaan marjoja tai hedelmiä! Laitan Bialetin mokka-keittimen kaasulle ja annan aamun parhaimman tuoksun, espressokahvin, herättää Rolfin – hymy huulilla aamuun!

Jos haluat tehdä useamman puuron ja ottaa mukaan töihiin, laita lasikannelliseen purkkiin.

Tuorepuuro

Yksi annos:
Mittaa kulhoon/lasipurkkiin edellisenä iltana:
1 dl kaurahiutaleita (itse suosin isoja kaurahiutaleita)
1 dl soija- tai kaurajuomaa (tai mistä itse pidät)
1 dl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia (tai mistä itse pidät)
1 rkl chia-siemeniä
1 rkl taatelisiirappia / hunajaa / vaahterasiirappia / kookossiirappia
Sekoita hyvin ja peitä tiivisti, laita jääkaappiin yöksi

Toiseen kulhoon laitan marjoja sulamaan yöksi jääkaappiin.
Aamulla, ota puurokulho esiin ja lisää sulanneet marjat.
Leikkaa banaanista siivuja, koristele kookoshiutaleilla ja tiputa sekaan muutama saksanpähkinä.

Hip hurraa, helppo ja terveellinen aamiainen joka saa hymyn huulille!

Abbracci,
Cristina


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp