Ystävänpäiväresepti by Henkka Alén

Mikä onkaan parempaa kuin näyttää tunteet rakkaudella valmistetulla ruoalla. Tässä Henkan resepti ystävänpäivään. Helppo, herkullinen ja rakkaimpasi tykkäävät varmasti!

Kuva: Nico Backström

Latva-artisokka sitruuna gnocchit

400g gnoccheja
1 purkki säilöttyjä latva-artisokan sydämiä
1 sitruuna
0,6 dl oliiviöljyä
1 ruukku lehtipersiljaa
1 kuorittu valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria
parmesaanijuustoa tarjoiluun

Valuta artisokat ja laita ne kulhoon. Pese sitruuna ja raasta mukaan puolet kuoresta hienoimmalla raastin terällä. Purista mukaan myös mehu. Lisää mukaan oliiviöljy, hieman suolaa ja mustapippuria. Halkaise valkosipulinkynsi ja laita mukaan. Soseuta kevyesti ainekset keskenään. Seokseen pitää jäädä hieman paloja. Hienonna lehtipersilja ja sekoita mukaan.

Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä ja valuta. Sekoita kuumaan pastaan latva-artisokkaseos, ja tarkista maku. Tarjoile heti raastetun parmesaani juuston kanssa.

Raastin parmesaanille ja sitruunan kuorelle // Teräskulho kastikkeen valmistukseen // Pastakattila lukittuvalla lävikkökannella // suola ja pippurimyllyt


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp