Omenapiirakka

Nautin kolmen raaka-aineen omenapiirakalla joka löytyy Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos Hyvää Pikaruokaa. Ihanan helppo ohje!
Tässä oma versioni, johon lisäsin 2 rkl sitruunamehua, 1 rkl vaahterasiirappia ja 1rkl chian siemeniä.

Terveellisempi omenapiirakka

3 luomuomenaa
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 rkl sulaa kookosöljyä
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl chia siemeniä

mausteksi:
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettu inkivääriä

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Avaa 16 cm irtopohjavuoka ja laita leivinpaperi pohjalle. Laita irtopohjavuoan reuna kiinni ja leikkaa ylimääräinen paperi pois. Öljyä reunat pienellä määrällä kookosöljyä, ettei taikina tartu.
Jauha blenderissä kaurahiutaleet hienoksi ja siirrä isoon kulhoon.
Paloittele kaksi omenaa ja laita ne blenderiin öljyn, sitruunanmehun, vaahterasiirapin, chiasiemenien ja mausteiden kanssa.
Kaada seos kulhoon, jossa on jauhetut kaurahiutaleet, sekoita hyvin puulastalla, kaada taikina vuokaan.
Leikkaa yksi omena siivuiksi ja asettele se kauniin malliseksi ja ripottele päälle kanelia.
Paista uunissa 25 minuuttia, anna jäähtyä ja nauti!

Abbracci,
Cristina


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp