Laskiaistuulihatut

Tänä vuonna meitä hemmotellaan upeilla talvikeleillä. Lunta ja pakkasta on riittänyt pitkään ihan täällä etelässä asti! Ihanaa!

Uskomattoman kaunis luonto ja upea auringonpaiste houkuttelee ulkoilemaan, ja voisinkin viettää kaiken aikani talvisessa luonnossa. Some täyttyy ihanista hiihtovideoista, avantouinnista, laskettelusta ja pulkkailusta. Ja mikä on kaikkein upeinta, ihmisillä on hymy korviin asti!

Nyt päästään nauttimaan kunnollisesta laskiaisesta ja tämä vaatii tietenkin herkulliset eväät. Koska perinteisen pullan pakkaaminen eväsretkelle tai edes sen syöminen kovalla pakkasella ei ole niin helppoa, niin tein tänä vuonna vähän helpommat “pullat” tuulihattutaikinasta! Mielestäni nämä tuovat hauskaa vaihtelua perinteisille pullille!

Laskiaistuulihatut

Ainekset:
100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1/2 tl leivinjauhetta

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kunnes voi on sulanut. Anna kiehahtaa kunnolla ettei taikina jää löysäksi.
Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot kerralla. Sekoita kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja lopputuloksena on paksu taikina.
Lisää munat yksitellen. Vatkaa huolella ja lopuksi lisää leivinjauhe. Jatka vatkaamista vielä hetken.

Pursota pellille nokareita ja paista 200 C uunissa noin 20 min riippuen tuulihattujen koosta. Vatkaa tällä välin kermavaahto kuohkeaksi ja mausta se sokerilla.

Anna tuulihattujen jäähtyä ja leikkaa puoliksi. Täytä hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla. Nauti!

Vauhdikasta laskiaista!

Xoxo,


Turkulaisen kirjoittajan Alessia Moborgin suonissa virtaa neljäsosa italialaista ja neljäsosa ruotsalaista verta. Tämä maailmankansalainen on vieraillut lähes kaikissa maailman maanosissa, ja tuokin matkoiltaan inspiraatiota omaan kokkailuun. Alessialla on silmää kauneudelle ja se näkyy myös hänen leipomuksissaan. Seuraa Alessian kauniita hetkiä Instagramissa.


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp