Tortellonia, pinaattia ja tahinia

Miten helposti saa ihania makuja ilman eläinperäisiä tuotteita!

Miten saada kermainen kastike käyttämättä kermaa?

Tortellinit tai tortellonit voi ostaa valmiina, tässä reseptissä käytän niitä, jossa täytteenä on pinaattia.

Tarvitset:

250 g tortelloneja

150 g pinaattia

200 g kirsikkatomaatteja

timjamin oksia

valkosipuli

öljyä

suolaa ja pippuria

kourallinen kokonaisia kuorellisia manteleita

pinjansiemeniä

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja laita ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. (käytän sellaista vuokaa, jossa on pohjassa paistolevy). Ripottele suolaa tomaattien päälle, vähän mustapippuria myllystä ja öljyä. Tomaatit saavat kypsyä uunissa matalassa lämmössä, 120 C, tunnin verran

Tomaattien maku muuttuu makeaksi, niistä tulee uskomattoman herkullisia!

Aloita paahtamaalla pannulla ensiksi manteleita ja sitten pinjasiemeniä, siirrä ne leikkuulaudalle, anna jäähtyä, leikkaa veitsellä pienemmäksi.

Tahini kastike:

1 1/2 dl vettä

reilu dl tahinia

3 rkl sitruunan mehua

1 valkosipulin kynsi

kourallinen mintun lehtiä

kourallinen lehtipersiljaa

kourallinen tilliä

kourallinen basilikaa

suolaa

pippuria myllystä

Laita blenderiin vettä, tuoreyrtit, valkosipuli, tahini, sitruunan mehu, öljyä, suolaa ja pippuria.

Sekoita ja maistele.

Keitä tortelloneja kiehuvassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Ota talteen dl verran keitinvettä, nosta tortellonit vedestä reikäkauhalla ja laita ne vuokaan lämpimien tomaattien päälle. Laita pinaatit samaan veteen, jossa keitit tortellonit ja keitä minuutin verran. Nosta pinaatit vuokaan, kaada tahini kastike päälle ja sekoita. Lisää pieni määrä keitinvettä jos on tarvetta. Voit vielä lämmittää vuokaa hellalla hetken.

Laita valmiiden annosten päälle mantelit ja pinjansiemenet, tarjoile heti.

Buon appetito!

Abbracci,


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp