Keväinen piknik

Voi miten rakastankaan odottavaa tunnetta alkavasta kesästä!
Ilmojen lämmetessä luonto alkaa muuttaa muotoaan ja herätä. Ihanaa, miten vihreys alkaa näkyä! Halusin tuntea kevään raikkaan ilman ja järjestää spontaanin piknikin läheisilleni.

Miettiessäni, mitä tällä kertaa tarjoaisin, mieleeni tulvi niin monta herkullista vaihtoehtoa, että oli miltei mahdotonta tehdä päätöstä.

Siispä mennään tunteen pohjalta, joka on minulle hyvin tyypillinen tapa toimia. Keittiöni on minulle paikka, jossa saan luovasti kokeilla uutta. Haluan pitää mieleni avoimena ja uteliaana, lapsen omaisena…Ei rajoituksia! Ystäväni nauraakin keittiössäni vallitsevalle pienoiselle ”kaaokselle”. Kokeilkaa ihmeessä tekin! Oh, la bella libertà!!

Kuvaushetkistä piknikilläni teki luontoäiti tapansa mukaan hieman haasteellisen.
Kaikki kauniisti esille, auringon helliessä pilvien lomasta + kaikki kiireesti takaisin sisälle, sade/raekuurojen ilmestyttyä kuin tyhjästä x monta!!
Tämä kaikki antoi kuitenkin oman lisänsä ja hymy on noussut huulilleni niitä muistellessani.

Italialaiset kolmioleivät, perunasalaatti, sitruunakakku, sitruunalimonaadi, shampanjaa ja mansikoita…

Italialaiset kolmioleivät, tramezzini

16 kpl
16 siivua vaaleaa vuokaleipää
2 dl majoneesia (ei kevyt)
1 purkki tonnikalafileitä
2 isoa tomaattia ohuina siivuina
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
nippu salaatin lehtiä pieniksi revittynä
suolaa
pippuria

Keitä kananmunat ja viipaloi ne.

Vinkki:Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Kun vesi kiehuu alenna lämpötilaa ja anna veden poreilla kevyesti n.8 minuuttia. Jotta kuoret irtoavat helposti, valuta kuuma vesi pois, anna kananmunien kuoren kuivahtaa hetki ja upota ne kylmään veteen.

Pienennä haarukalla tonnikala ja sekoita kulhossa lopun majoneesin kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois.

Vinkki:Kuivata leikatut reunat ja jauha korppujauhoiksi, säilytä lasipurkissa.

Levitä n.1dl majoneesia kaikkien 16 viipaleen päälle.
Aloita levittämällä 8 viipaleen päälle tonnikalamajoneesi, tomaattiviipaleet, salaatinlehdet ja kananmunan viipaleet.
Nosta loput 8 viipalettä toisten päälle, paina kevyesti ja leikkaa kolmioiksi.
Nosta vadille ja säilytä aina muovikelmun alla tarjoiluun asti, ettei leipä kuivu.

Perunasalaatti italialaisella twistillä

Tarvitset
1 kg perunaa
20 puoliksi kuivattua kirsikkatomaattia
paprikan suikaleita öljyssä 
sekä tomaatit, että paprikat voit ostaa valmiina tai tehdä itse, ohjeet blogissani! 

1 purkki artisokkia öljyssä
mustia kivettömiä oliiveja
salsiccia raakamakkaraa
pippuria
suolaa
nippu basilikan lehtiä
balsamico di Modena 

Keitä perunat kuorineen suolatussa vedessä. 
Jäähdytä perunat, kuori ne ja leikkaa neljään osaan.
Pistele salsiccia makkaraan pieniä reikiä ja keitä puolisen tuntia vedessä.
Valuta, halkaise makkarat pituussuunnassa ja paista kuumassa pannussa tilkassa öljyä. 
Lisää 1 dl verran valkoviiniä ja anna viinin haihtua.
Leikkaa makkarat paloiksi. 
Lisää muut aineet ja sekoita.
Mausta lopuksi laadukkaalla balsamicolla.

Sitruunakakun ohjeen löydät tästä!

Abbracci,
Cristina


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp