VALURAUTAPADAN HOITO: Kaavi padan pinta puhtaaksi puisella, muovisella tai kuumuutta kestävällä nylon-kaapimella.
Pese pata käsin kuumalla vedellä, ilman astianpesuainetta. Voit puhdistaa padan myös kiehauttamalla siinä vettä. Raaputa kevyesti lastalla tai tiskiharjalla. Älä käytä tiskiainetta tai laita pannua tiskikoneeseen. Älä naarmuta pataa terävillä esineillä. Kuivaa pata huolellisesti ja rasvaa paistonpinta ruokaöljyllä, suolattomalla silavalla.
Mikäli valurautapatasi ajan kuluessa ruostuu, toimi näin: hankaa astiaa ruokasuolalla, teräsvillalla tai karhunkielellä. Huuhtele ja kuivaa. Kuumenna pata ja levitä padan pintaan ruokaöljyä tai suolatonta silavaa. Kun padan pinta muuttuu tummaksi, käsittely on valmis. Pyyhi tarvittaessa ylimääräinen öljy talouspaperilla pois.
Voit öljykäsitellä padan myös uunissa. Jos levität padan pintaan silavaa, kuumenna tämän jälkeen astiaa uunissa 250°C noin 5 min. Pyyhi ylimääräinen rasva pois talouspaperilla. Laita astia uuniin vielä noin puoleksi tunniksi. Mikäli käytät ruokaöljyä, kuumenna uuni 150°C. Anna astian olla uunissa 1-2 tuntia. Pyyhi ylimääräinen rasva pois.
NUPIN JA KAHVOJEN HUOLTO: Teräsnupin ansiosta pata soveltuu myös sähkö- ja leivinuuniin (max 300°C). Ajan kuluessa valurautapadan nupit alkavat löystyä. Kiristä nuppi seuraavalla tavalla:
1) Pidä kantta paikoillaan tasaisella pinnalla ja kiristä nuppi käsin
2) Tarkasta aika ajoin tarvitseeko nuppia kiristää uudelleen